Cele mai citite
 


Olt: Peste 3.200 de cereri de bilete de tratament pentru pensionari
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Casei Judeţene de Pensii Olt, Silvia Drăghici, a anunţat marţi, în cadrul Comitetului Consultativ pentru Persoanele Vârstnice, că peste 3.200 de pensionari au depus deja cereri pentru acordarea unor bilete de tratament în staţiuni balneare.
Silvia Drăghici a menţionat că este posibil să nu poată fi aprobate toate cererile deoarece majoritatea solicitanţilor vor bilete de tratament în lunile de vară, în staţiunile balneare de pe Valea Oltului, respectiv Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti iar numărul biletelor va fi limitat.
"În mod sigur numărul de cereri de bilete de tratament balnear va creşte pentru că suntem abia la finele lunii februarie, iar majoritatea pensionarilor vor să plece la trament în staţiuni balneare în lunile de vară. Acordarea biletelor se va face şi ţinând cont dacă solicitanţii au mai beneficiat de bilete de tratament în ultimii doi ani. Cele mai multe solicitări sunt pentru Olăneşti, Călimăneşti, Căciulata, Herculane şi Băile Felix. Sunt însă şi alte staţiuni unde se poate face tratament balnear, dar pensionarii le evită" a afirmat Silvia Drăghici.
Preşedintele Consiliului Judeţean al Pensionarilor din Olt, Florea Mitroi, a precizat că sunt prea puţine bilete de tratament ce se pot acorda pensionarilor la nivel naţional, respectiv mai puţin de 60.000 şi şi-a exprimat temerea că în sezonul estival pensionarii din judeţ vor primi doar câteva sute de asemenea bilete. Pentru un bilet de tratament balnear obţinut prin intermediul Casei Judeţene de Pensii pensionarii achită o sumă reprezentând jumătate din pensia lunară. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul pensionarilor care pleacă la tratament balnear, în scădere Numărul pensionarilor harghiteni care pleacă la tratament balnear este într-o continuă scădere, ajungând chiar la jumătate faţă de acum şapte-opt ani.
Iaşi: Staţiuni de renume ca Borsec, Felix, Geoagiu nu erau certificate ca staţiuni balneare, spune ministrul Grapini Staţiuni renumite pentru apele termale cum ar fi Borsec, Băile Felix, Geoagiu Băi, Buziaş nu erau certificate ca fiind staţiuni balneare, ci doar din punct de vedere turistic, acest lucru fiind rezolvat recent pentru ca din 2014 să poată beneficia de directiva europeană privind turismul balnear, a declarat...
20 de staţiuni urmează să fie clasificate drept balneare până la sfârşitul anului 2011 20 de staţiuni turistice din România ar putea primi clasificarea de staţiuni balneare, până la finalul anului 2011, a declarat miercuri, Emilian Imbri, consilierul pe turism al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la o masă rotundă pe tema turismului balnear.
Olt: Aproape 200 de pensionari au cerut în instanţă restituirea sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate Peste 190 de pensionari au depus la Tribunalul Olt cereri în vederea recuperării sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi peste 250 de pensionari au cerut Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt să le returneze contribuţia la CAS.
Teleorman: Casa Judeţeană de Pensii distribuie peste 3.450 bilete de tratament Casa Judeţeană de Pensii Teleorman distribuie în acest an peste 3.450 bilete de tratament balnear, a declarat vineri pentru AGERPRES directorul acestei instituţii publice, Emilian Bomboe.
Olt: Renunţarea la contractele cu medicii pensionari va accentua deficitul de cadre medicale, susţine managerul SJU Slatina Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat luni pentru AGERPRES că dacă se va renunţa la contractele cu medicii pensionari şi pensionabili, unitatea spitalicească se va confrunta cu un deficit de cadre medicale cu studii superioare, în condiţiile în care şi în prezent...