Cele mai citite
 


Traian Băsescu, în vizită la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a vizitat joi Institutul Oncologic 'Prof. dr. Ion Chiricuţă', din Cluj-Napoca, declarându-se extrem de mulţumit de modul în care este administrată instituţia.
'Ceea ce am văzut astăzi la Institutul oncologic 'Prof. dr. Ion Chiricuţă' mi-a arătat că sistemul de sănătate din România este departe de a fi fără resurse, este departe de a fi fără capacităţi de a-i servi pe români. Strigătele pe care le auzim prin diverse locuri legate de incapacitatea de a gestiona spitale, de incapacitatea de a asigura bolnavilor tratamentul necesar nu le mai consider, începând de astăzi, după ce am văzut Institutul oncologic 'Prof. dr. Ion Chiricuţă', ca fiind strigăte ale disperării, ci strigăte ale incompetenţei' - a declarat Traian Băsescu, la deschiderea Reuniunii internaţionale 'Zilele Institutului Oncologic 'Prof. dr. Ion Chiricuţă' - 80 de ani de luptă împotriva cancerului'.

Totodată, şeful statului a susţinut că a văzut ce se poate face într-o instituţie de sănătate de primă mărime cu aceiaşi bani pe care îi primesc şi celelalte unităţi sanitare.

'Aici este problema fundamentală se pare pe care o are sistemul de sănătate: nu lipsa banilor, ci lipsa capacităţii manageriale. Este un lucru care azi mi s-a confirmat, ca un nepriceput în ale sănătăţii. M-am întrebat cum este posibil să se deprecieze sistemul de sănătate dacă în 2000 bugetul de stat alocat era de un miliard de euro pe an, iar în 2008 - de cinci miliarde de euro pe an? De ce nu se vede o schimbare în bine? Dar astăzi am avut răspunsul, şi răspunsul este că nu se vede acolo unde managementul este defectuos' - a spus şeful statului.

El a apreciat că, în condiţiile în care 'nimeni nu poate spune că banii sunt suficienţi', este necesar ca manageriatul să dea dovadă de 'inteligenţa de a aduce finanţări nerambursabile pe proiecte concrete'.

La ceremonia din deschiderea simpozionului, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Cavaler directorului Institutului Oncologic 'Prof. dr. Ion Chiricuţă', conferenţiar Alexandru Irimie.

De asemenea, şeful statului şi-a exprimat bucuria că înainte de ceremonie a vizitat Institutul, fiind impresionat de specialiştii instituţiei şi de modul în care sunt îngrijiţi bolnavii.

'Îmi dau seama că am făcut mai mult decât un gest ocazionat de un jubileu, am recunoscut calitatea şi capacitatea unui colectiv extraordinar şi, mai mult decât atât, am recunoscut un etalon al medicinei româneşti', a afirmat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat joi şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), prinzându-se într-o horă cu membri ai ansamblului folcloric 'Românaşul' care îl aşteptau la intrarea în clădirea instituţiei. El a dat curs invitaţiei unei studente care l-a chemat să intre în horă alături de colegii ei îmbrăcaţi în costume populare.

Şeful statului a fost primit de conducerea UTCN şi a vizitat câteva laboratoare. El a declarat, printre altele, pe parcursul vizitei că 's-a dovedit că numai cu avocaţi economia nu merge'. De asemenea, Băsescu a trecut pe lângă sala de mese şi le-a urat 'poftă bună' studenţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală, la Satu Mare Zeci de medici specialişti din ţară participă vineri şi sâmbătă la cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală ce se desfăşoară la Satu Mare.
Compartiment de oncologie medicală şi paliaţie, inaugurat la Institutul "Marius Nasta" Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a inaugurat joi Compartimentul de oncologie medicală şi paliaţie, care va răspunde nevoii de tratament prin chimioterapie a aproximativ 5.000 de pacienţi diagnosticaţi anual cu cancer pulmonar în această instituţie medicală.
Alba: Peste 3,5 milioane de lei, investiţi în modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost inaugurată marţi după aproape doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane de lei.
O nouă secţie de oncopediatrie la IOB Institutul "Prof. dr. Al. Trestioreanu" inaugurează pe 1 iunie o nouă secţie de oncologie pediatrică, dotată la standarde înalte de calitate în domeniul medical, informează printr-un comunicat de presă instituţia.
Congresul Societăţii Europene de Oncologie Medicală debutează vineri la Madrid Madrid, 24 sep /Agerpres/- Congresul Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO) va reuni, începând de vineri, la Madrid, peste 18.000 de specialişti în domeniu şi va avea ca temă 'Medicina de precizie în tratarea cancerului', după cum au anunţat miercuri organizatorii, transmite EFE.
Programările pentru consultaţii la Institutul Oncologic se vor putea face online din luna mai Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) se vor putea programa la consultaţii pe internet prin intermediul unui sistem informatic care va fi funcţional cel mai probabil începând din luna mai, astfel încât să nu se mai formeze cozi la uşile cabinetelor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de...