Cele mai citite
 


Prinţul Friso: Echipele de salvare dezmint afirmaţiile că unul dintre aparatele de reanimare ar fi funcţionat defectuos
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipele de salvare din Vorarlberg au dezminţit afirmaţiile publicate de cotidianul german Bild potrivit cărora, în momentul în care prinţul olandez Johan Friso, grav accidentat la schi în Lech am Arlberg în urmă cu zece zile, a fost transportat de urgenţă la spitalul din Innsbruck cu elicopterul, reanimarea ar fi fost întreruptă, scrie Der Kurier în ediţia de marţi.
Potrivit cotidianului german Bild, după circa 15 minute, unul dintre defibrilatoarele cardiace ar fi rămas fără baterie şi reanimarea ar fi fost întreruptă.
Acest lucru a fost contestat de purtătorul de cuvânt al salvamontiştilor, Matthias Marxgut, care a afirmat că primul ajutor oferit prinţului a fost 'deosebit de rapid şi foarte profesionist' şi că în ciuda faptului că unul dintre aparate a rămas fără baterie, reanimarea nu a fost întreruptă deloc.
Prinţul Friso se află în continuare la secţia de terapie intensivă a Clinicii Universitare din Innsbruck. Medicii au anunţat vineri că prinţul Friso ar putea să nu-şi mai recapete niciodată cunoştinţa. Prinţul a fost îngropat timp de cinsprezece minute sub zăpadă şi a suferit traume craniene grave din cauza lipsei de oxigen. Ar putea dura luni sau chiar ani până să îşi poată reveni, au afirmat medicii.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.