Cele mai citite
 


Raportul INCB avertizează cu privire la farmaciile ilegale de pe internet şi creşterea producţiei de opiu din Afganistan
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii devin din ce în ce mai des ţintele reţelelor care fac trafic cu medicamente ilegale prin intermediul internetului şi reţelelor de socializare, a avertizat Agenţia ONU pentru Controlul Stupefiantelor/INCB/, în raportul său anual publicat marţi, transmite AFP.
'Farmaciile ilegale de pe internet au început să folosească reţelele de socializare pentru a atrage clienţi, fapt ce poate expune din ce în ce mai multe persoane, îndeosebi tineri, la produse periculoase', a declarat preşedintele INCB, Hamid Ghodse, conform unui comunicat al agenţiei, adăugând că, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii/OMS/, mai mult de jumătate din medicamentele provenind din farmaciile ilegale de pe internet sunt contrafăcute.
INCB a făcut apel la guvernele statelor membre ONU să ia măsuri împotriva farmaciilor ilegale şi să confişte substanţele pe care acestea le comercializează. INCB a reamintit că tinerii sunt deosebit de sensibili la dificultăţile sociale pe care le atrage după sine consumul de droguri: violenţă, şomaj, probleme de sănătate, etc.
Producţia de opiu în Asia ar putea creşte în 2012, a avertizat agenţia ONU în acelaşi raport.
Această evoluţie ar avea la bază dezvoltarea culturilor de mac în Afganistan, creşterea preţului opiului în statele producătoare şi retragerea trupelor internaţionale din Afganistan, a estimat INCB în raportul său.
America de Nord rămâne cea mai mare piaţă de desfacere pentru stupefiante, iar Europa reprezintă cea mai mare piaţă de desfacere pentru opiacee, deşi varietatea substanţelor consumate în această regiune continuă să crească, s-a scris în raport.
Potrivit INCB, producţia de cannabis se dezvoltă în aşa măsură încât ar putea să atingă chiar o dimensiune industrială, consumul de heroină este principala cauză a mortalităţii printre consumatorii de droguri, iar Europa este a doua piaţă de desfacere din lume pentru cocaină.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Cel puţin 85 de milioane de europeni au consumat în viaţa lor un drog ilegal (raport) Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, respectiv un sfert din populaţia adultă a Europei. În România, mai puţin de un adult din zece a consumat droguri pe parcursul vieţii, spre deosebire de ţări precum Danemarca, Franţa şi Marea Britanie...
Drogurile consumate în Europa, din ce în ce mai nocive, potrivit unui raport OEDT Drogurile consumate în Europa sunt din ce în ce mai nocive pentru sănătate, potrivit unui raport anual difuzat de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT), relatează AFP.
Afganistan: Numărul consumatorilor de droguri atinge cifra record de trei milioane Numărul consumatorilor de droguri în Afganistan aproape s-a dublat din 2012, atingând cifra record de trei milioane de persoane în prima ţară producătoare de opiu din lume, au indicat marţi responsabili americani şi afgani, potrivit AFP.
Raport ANA: Numărul deceselor asociate consumului de droguri, în creştere anul trecut Numărul cazurilor de deces asociate consumului de droguri a fost anul trecut în creştere faţă de 2011, tendinţa fiind de revenire la nivelul anilor 2007-2010, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 lansat joi de ANA.
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...