Cele mai citite
 


Turcia: Pacientul care a suferit un transplant al celor patru membre a murit
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant al tuturor membrelor unui pacient - operaţie prezentată ca o premieră mondială -, intervenţie care s-a încheiat luni cu decesul bărbatului, relatează AFP.
Pacientul, care se afla la terapie intensivă după ce-i fuseseră înlăturate toate grefele, a murit din cauza unui 'dezechilibru al metabolismului', a anunţat într-un comunicat spitalul universitar Hacettepe din Ankara. 'Suntem foarte trişti că am pierdut pacientul, în pofida eforturilor neobosite pe care le-au făcut 90 de ore aproape 200 de medici şi personal medical', adaugă spitalul.

Spitalul a anunţat duminică faptul că unul din picioarele lui Sevket Cavdar, cel care suferise operaţia vineri, fusese îndepărtat din cauza incapacităţii sistemului cardiovascular al pacientului de a-l suporta. Apoi au fost înlăturate şi celelalte membre grefate, ca urmare a unor noi complicaţii metabolice, a anunţat luni spitalul.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: Eşecul unui transplant al tuturor membrelor Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP:
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
Turcia/transplant de patru membre: Un membru a fost retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare O echipă de chirurgi turci a realizat un transplant de patru membre în cazul unui pacient, însă un picior a trebuit să fie retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare survenite după operaţie, a anunţat duminică Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara, transmite AFP.
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...