Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii recomandă în continuare vaccinarea antigripală
miercuri, 14 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministerul Sănătăţii informează că, în perioada 5-11 ianuarie 2009, au fost înregistrate 42.612 cazuri de infecţii acute a căilor respiratorii superioare şi 15.424 pneumonii. (Sursa: Agerpres)

Numărul total de infecţii respiratorii este cu 2,3 % mai mic faţă de aceeaşi săptămână de supraveghere a anului trecut.

În cea de-a doua săptămână a anului 2009, Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul INCDMI Cantacuzino a confirmat şi cinci virusuri gripale, două cazuri în judeţul Iaşi şi trei cazuri în judeţul Cluj (toate la grupa de vârstă 15 - 64 ani).
Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea procesului de vaccinare împotriva gripei.
Până la data de 4 ianuarie 2009, Ministerul Sănătăţii a realizat, gratuit, vaccinarea antigripală pentru un număr de peste trei milioane de persoane din grupele de risc stabilite conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Vaccinarea antigripală a populaţiei la risc se realizează gratuit, în cadrul "Subprogramul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare". Pentru sezonul 2008 - 2009 au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi distribuite în teritoriu 3.100.000 doze vaccin gripal. Până la data de 4 ianuarie 2009 s-au utilizat aproximativ 97% din dozele achiziţionate.
Recomandarea de vaccinare antigripală este adresată în special persoanelor de peste 65 de ani, cu boli cronice şi personalului medical. Aceştia se pot vaccina gratuit la medicii de familie, respectiv în unităţile în care sunt angajaţi.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii face un apel către medici să recomande şi să efectueze vaccinarea antigripală, deoarece perioada utilă de vaccinare se prelungeşte şi în săptămânile următoare. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătății recomandă continuarea procesului de vaccinare impotriva gripei Până la 4 ianuarie 2009, Ministerul Sănătății a realizat, gratuit, vaccinarea antigripală pentru un număr de peste 3 milioane de persoane.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Vaccinarea antigripală se va face gratuit pentru persoanele cu risc de îmbolnăvire Ministerul Sănătăţii ia în calcul achiziţionarea unui milion de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2011-2012, a declarat, marţi, pentru AGERPRES Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii.
Dr. Sandra Alexiu: Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal, urmând ca acesta să ajungă în cabinetele medicilor de familie în maximum două săptămâni, a declarat joi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, dr. Sandra Alexiu, la forumul naţional "Stop Gripă"...
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...