Cele mai citite
 


Femeile gravide care fumează îşi expun copiii la riscul unor boli psihice
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile care fumează în perioada în care sunt însărcinate îşi expun copiii unui risc major de apariţie a unor simptome psihotice, odată ajunşi la vârsta adolescenţei, susţine o echipă de cercetători britanici, informează joi Reuters.
Cercetători de la patru universităţi britanice au analizat cazurile a 6,356 de copii în vârstă de 12 ani care prezintă simptome psihotice precum halucinaţii sau iluzii. Aproximativ 19% dintre aceştia au mame care au continuat să fumeze în perioada în care au fost însărcinate.

Multe alte studii au demonstrat că fumatul în perioada sarcinii poate afecta dezvoltarea fetusului, nou-născutul fiind mai mic şi întâmpinând un risc crescut de moarte subită sau de manifestare a unor afecţiuni cardiace în primele săptămâni de viaţă.

Stanley Zammit, psihiatru la Şcoala de Medicină a Universităţii din Cardiff, coordonatorul acestui studiu, susţine că, în cazul femeilor gravide care continuă să fumeze în perioada sarcinii, cu cât numărul de ţigări fumate este mai ridicat, cu atât creşte riscul pe care îl întâmpină copiii de a dezvolta simptome psihotice la începutul adolescenţei.

'Putem estima că aproximativ 20% dintre adolescenţii din grupul de studiu nu ar fi acuzat astfel de simptome dacă mamele lor nu ar fi fumat în perioada sarcinii', a comentat el.

Acest studiu a fost publicat în ultimul număr al revistei British Journal of Psychiatry.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 26.000 de pacienţi cu boli psihice, în evidenţele Spitalului de Psihiatrie din Brăila Peste 26.000 de pacienţi cu boli psihice se află în evidenţele Spitalului de Psihiatrie din Brăila, dar medicii avertizează că numărul real al celor cu tulburări mintale este mult mai mare, dar rămâne necunoscut, deoarece mulţi dintre aceştia nu sunt asiguraţi şi nu apar în nicio evidenţă.
Centru special pentru copii bolnavi de autism Râmnicu Vâlcea, 1 iul /Agerpres/ - Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat investiţia privind construcţia Centrului special pentru copii bolnavi de autism "Mara", în cadrul unui proiect în valoare de 180.000 de euro, printr-o cofinanţare guvern - consiliu local, a declarat, pentru AGERPRES...
Ateliere despre terapia în tulburările autiste Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) organizează, pe 4 şi 5 iulie, la Drobeta-Turnu Severin, workshopuri pe tema aplicării terapiei comportamentale aplicate în tulburările de spectru autist.
Principalul suspect în cazul maşinilor incendiate din Drumul Taberei are 19 ani şi ar suferi de boli psihice(surse) Principalul suspect în cazul incendierii maşinilor din cartierul Drumul Taberei are 19 ani şi este suspectat că ar suferi de boli psihice, acesta figurând în evidenţele Spitalului Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia", potrivit unor informaţii remise AGERPRES de surse judiciare.
Renunţarea la fumat îngraşă, cel puţin în primele 3 luni (studiu) Renunţarea la fumat poate duce la îngrăşare, în special în primele trei luni, însă efectele sale pozitive asupra sănătăţii depăşesc cu mult inconvenientul reprezentat de cele câteva kilograme în plus, conform unui studiu publicat miercuri, transmite AFP.
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.