Cele mai citite
 


Vâlcea: Cazuri de varicelă şi scarlatină depistate de inspectorii DSP în unităţile şcolare din judeţ
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe cazuri de varicelă şi scarlatină au fost depistate în grădiniţele şi şcolile vâlcene de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în perioada ianuarie - februarie 2012, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul instituţiei, dr. Maria Murăruş.
"În şcoli şi în grădiniţe sunt 27 de cazuri de varicelă, o boală eruptivă infecţioasă care a afectat în primul rând copiii cu o imunitate mai scăzută. Am înregistrat şapte cazuri de scarlatină, dintre care unul la un elev de liceu, iar alte două cazuri la copii de grădiniţă. Faţă de anul trecut, numărul celor cu scarlatina a fost mai mare", a precizat dr. Murăruş.
Directorul DSP a adăugat că s-au înregistrat şi confirmat prin laborator şapte din cele 111 cazuri de rubeolă diagnosticate clinic.
"Nu toate au fost la aceeaşi şcoală. Diagnosticul de rubeolă se pune prin confirmarea analizelor de laborator. Repet, am avut şapte confirmări de rubeolă, iar restul au fost diagnosticaţi clinic, pentru că analizele costă foarte mult. Cazurile de rubeolă s-au înregistrat la elevii de liceu care nu au fost vaccinaţi, pentru că din 2004 s-a introdus vaccinul obligatoriu antirubeolic", a mai spus dr. Maria Murăruş.AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
DSP se confruntă cu un focar de varicelă la o grădiniţă din Râmnicu Vâlcea Un focar de varicelă a fost depistat de Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea la o grădiniţă din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde 13 preşcolari au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, a declarat luni pentru AGERPRES directorul instituţiei, Mihaela Brănescu.
Călăraşi: Focar de varicelă la o grădiniţă cu program prelungit Un focar de varicelă a fost identificat într-o grădiniţă din municipiul Călăraşi.
Dolj: Sute de elevi s-au întors la şcoală cu păduchi, angină, sau varicelă după vacanţa intersemestrială Aproape 700 de elevi din judeţul Dolj s-au întors la şcoală cu păduchi, angină, varicelă sau alte boli după vacanţa intersemestrială.
Focar de varicelă la o grădiniţă din Vaslui Aproape 50 de copii de la o grădiniţă din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în acest an de varicelă, la acea unitatea de învăţământ focarul fiind încă activ.
Buzău: Peste 300 de cazuri de rubeolă în 34 de şcoli În 34 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău se înregistrează 347 de cazuri de rubeolă, cu peste 120 mai multe decât săptămâna trecută.