Cele mai citite
 


Valeriu Zgonea solicită demararea procedurilor pentru discutarea în Parlament a Raportului CC privind activitatea CNAS
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a solicitat marţi colegilor de Parlament demararea procedurilor pentru discutarea în Legislativ a Raportului Curţii de Conturi privind activitatea CNAS, pentru a se constata cine se face vinovat de neregulile grave din sistemul sanitar.
Într-un comunicat transmis AGERPRES, Zgonea spune că aşteaptă cu interes Raportul Curţii de Conturi pe anul 2011 şi a adăugat că "eternul pacient este sistemul sanitar românesc".
"În fiecare zi, ne convingem că statul reformat de Traian Băsescu şi de PDL înseamnă să-i laşi pe cetăţeni în plata Domnului. În fiecare zi, descoperim că preocupările celor aflaţi astăzi la guvernare nu au nicio treabă cu problemele oamenilor. Pentru toate lucrurile grave care se întâmplă, nimeni nu îşi asumă răspunderea. De mai bine de o săptămână, bolnavii de cancer din România supravieţuiesc fără morfină. Medicii oncologi de la cel mai mare spital din Oltenia spun că sunt realmente sideraţi de atitudinea la limita umanităţii a celor responsabili. În prezent, în România sunt 20.000 de bolnavi de cancer care depind de morfină. Dacă şeful CNAS poate dormi liniştit, pentru pacienţi lipsa morfinei înseamnă chinuri", afirmă deputatul PSD în comunicatul citat.
El a criticat şi faptul că Guvernul a reacţionat "abia după o campanie energică de presă" în acest caz, apreciind că această atitudine nu schimbă datele problemei.
"S-au alocat 750.000 de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru a fi reluate importurile de morfină. Aceşti bani vor ajunge pentru aproximativ o lună. (...) Alocarea banilor din fondul de rezervă pentru morfină nu este decât o soluţie temporară. Cei responsabili ar fi trebuit să preîntâmpine această situaţie. Un astfel de blocaj s-ar putea produce oricând pentru că sunt multe medicamente care nu au înlocuitor în România. Lipsa morfinei aduce în prim plan nenumăratele nereguli din sistemul sanitar românesc şi managementul dezastruos prestat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a mai susţinut deputatul PSD. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Codrin Ştefănescu critică numirea lui Duţă în CA al CNAS şi îi cere preşedintelui Băsescu să justifice nominalizarea Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a criticat joi numirea lui Lucian Duţă, anchetat de DNA, în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să explice motivele acestei nominalizări.