Cele mai citite
 


Braşov: Aproape o sută de persoane decedate au primit reţete gratuite şi compensate în 2010 în judeţ
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 94 de persoane decedate din judeţul Braşov au primit reţete gratuite şi compensate în anul 2010, a declarat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul de contractări al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, dr.Luminiţa Niţu.
Niţu a spus că aceste disfuncţionalităţi au fost create din cauza că datele de la Evidenţa Populaţiei nu au fost primite la timp.
"Au fost disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte primirea bazei de date de la Evidenţa Populaţiei. Avem un protocol în baza căruia datele ni se dau odată la trei luni şi atunci Sistemul nostru Unic de Informaţii (SIU) nu a putu fi încărcat cu aceste persoane. Au fost depistaţi în cursul anului trecut, iar sumele pentru aceste reţete, 4.700 de lei, au fost recuperate în totalitate de la medicii de familie. Medicul de familie nu are de unde să primească datele cu decedaţii decât dacă accesează SIU, acesta fiind încărcat o dată la trei luni. Plus că sunt destui pacienţi ai Casei de Sănătate a cadrelor militare, SRI care nu ne-au dat până acum baza lor de date. Din acest an, în urma unui protocol încheiat cu CNAS vor putea fi vizualizaţi şi aceşti asiguraţi", a spus reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Sursa citată a mai arătat că o parte dintre decedaţi au fost plecaţi în alte localităţi mai multe luni, alţii la copiii din străinătate şi au fost cazuri când decedatul a fost anunţat şi după şase luni de la deces.
Prefectul Braşovului, Ioan Gonţea, susţine că organizarea actualului sistem de sănătate are foarte multe lucruri şubrede şi de aceea este imperios necesar să se reformeze şi să fie adoptată cât mai repede noua Lege a sănătăţii.
"În opinia mea, banul trebuie să urmeze pacientul. Până nu vom avea un control corespunzător al banului public afectat acestei activităţi nu se vor îmbunătăţi lucrurile. Gestionarul principal al banului public pentru sănătate este CNAS care, în opinia mea, în multe cazuri este neputincioasă,depăşită de modul în care se face finanţarea în prezent în sistem", a spus prefectul.AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Dolj: Medicii de familie solicită demiterea preşedintelui CJAS Medicii de familie din Dolj solicită demiterea preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dolj, Cristian Petrică Popescu, pe motiv că acesta refuză să negocieze clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor de familie, iar aceştia nu vor mai avea dreptul legal să acorde pacienţilor...
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.