Cele mai citite
 


Comunicat de presă - DSVSA Călăraşi
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Calarasi în perioada 01 - 26.02.2012
Activitatea sanitar-veterinară desfăşurată, în perioada 01 - 26.02.2012, de Serviciile şi Birourile din cadrul D.S.V.S.A Calarasi, s-a concretizat într-un număr de 207 actiuni de inspectie si control, evaluare si implementare in domeniul supravegherii sanitare veterinare a sanatatii animalelor, protectiei si bunastarii animalelor, domeniul farmaceutic veterinar, siguranta produselor de origine animala si a produselor de origine nonanimala.
In urma actiunilor de inspectie si control tematice desfasurate conform planurilor cifrice cadru de control intocmite pentru anul 2012, inspectorii D.S.V.S.A. Calarasi au identificat unele deficienţe şi abateri de la normele specifice, respectiv recepţionarea unor materii prime cu documente  incomplete, lotizarea necorespunzătoare a produselor finite, conditii de igiena necorespunzatoare în spaţiile de depozitare şi expunere, absenţa graficelor de monitorizare a temperaturilor în spaţiile de expunere şi depozitare, alimente cu elemente de identificare incomplete.
Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 5 sanctiuni contraventionale în valoare de 1.600 lei , 3 operatori economici au fost avertizaţi conform OUG 2/2001 iar unei unitati i s-a suspendat temporar activitatea in domeniul de procesare a carnii.
In saptamana 27.02 - 4.03.2012 Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Calarasi va demara o campanie de control privind comercializarea de produse traditionale. Se vor controla atestatele de produse traditionale pe care vanzatorii trebuie sa le detina, inscrisurile de pe etichete, modalitatile de expunere a produselor, igiena si starea de sanatate a personalului. In atentia echipelor de control vor intra pietele agroalimentare si targurile de comercializare a produselor alimentare traditionale.
Amenzile pe care le pot primi comerciantii gasiti cu nereguli sunt cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.
DIRECTOR EXECUTIV,
Dr. GHEORGHE DRAGANICA
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi-a intensificat acţiunile de control pe linia respectării normelor specifice, în apropierea sărbătorilor pascale.
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
Gorj: Măsuri sanitar-veterinare intensificate în perioada sărbătorilor de iarnă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj va intensifica acţiunile de supraveghere sanitar-veterinară în perioada 10-31 decembrie, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi a oricăror alte probleme de igienă şi siguranţă alimentară în perioada sărbătorilor...
Inspectorii sanitari veterinari verifică probe de alimente pentru E-coli;determinarea de laborator,în minim 4 zile la probele pozitive Echipe de inspectori sanitari veterinari din cadrul DSVSA Argeş şi Dolj vor preleva probe de produse lactate, de carne, dar şi de fructe şi legume care urmează să fie analizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) pentru E-coli, în cadrul anchetei epidemiologice desfăşurată...