Cele mai citite
 


Constanţa: Spitalul Judeţean are medicamentele necesare şi va achiziţiona un stoc suplimentar de antibiotice
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că la această unitate medicală nu au fost probleme legate de medicamentele pentru bolnavii de cancer, iar de săptămâna viitoare spitalul va fi din nou aprovizionat cu astfel de medicamente, în urma unei licitaţii desfăşurate zilele trecute.
Potrivit reprezentantului SCJU, se intenţionează, totodată, achiziţionarea unui stoc suplimentar de antibiotice, în valoare de circa 60.000 de lei, în condiţiile în care pe parcursul anului 2012 preţurile la medicamente vor fi mai mari comparativ cu anul trecut.
''S-a terminat licitaţia pentru medicamentele de oncologie. De săptămâna viitoare ne vor veni medicamentele. Nu am avut probleme nici în ce priveşte morfina, am avut un stoc. Suntem în curs de a licita şi pentru celelalte poziţii medicamentele pentru anul 2012 şi încercăm să realizăm un stoc tampon mai mare deoarece preţurile cu care vom cumpăra medicamentele din licitaţia 2012 vor fi, cu siguranţă, mai mari decât cele din 2011. Şi atunci, pe câteva poziţii care sunt la antibiotice, am decis să facem un efort de aproximativ 50.000 - 60.000 de lei pentru a achiziţiona antibiotice uzuale ca să avem un stoc'', a menţionat, într-o conferinţă de presă, dr.Căpăţână.
Acesta a afirmat că stocul suplimentar se va face doar pentru antibiotice din cauza insuficienţei banilor necesari, considerându-se că la aceste medicamente raportul preţ - eficienţă este mai mare.
Licitaţiile pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare se vor desfăşura până la sfârşitul anului în curs, în condiţiile în care bugetul lunar al spitalului judeţean este de aproximativ 7 milioane de lei, iar valoarea serviciilor medicale prestate în fiecare lună este cuprinsă între 8,2 - 8,5 milioane de lei.
''Ar trebui ca atunci când am atins cifra de 7 milioane de lei, ceea ce se întâmplă în jur de 20-23 ale lunii, să închidem spitalul. (...) Noi facturăm, nu ştiu în ce măsură vom primi banii de la Casa de Asigurări. (...) În mod normal ar trebui ca pentru asiguratul care plăteşte asigurare, în momentul în care i s-a făcut un serviciu, să fie decontat. Să nu conteze câţi asiguraţi beneficiază de servicii medicale pe lună. Aici se judecă la un buget global, nu la unul alocat pe pacient, aşa este în România. Ca să poată folosi banii în alte părţi, nu plătesc pe asigurat, ci plătesc un buget global'', a declarat managerul SCJU Constanţa. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
Constanţa: Aproape 3.000 de bolnavi de cancer beneficiază de tratament gratuit Un număr de 2.700 de constănţeni bolnavi de cancer beneficiază de tratament medical gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie iar singurele secţii de specialitate din judeţ funcţionează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi la două centre private.
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Brăila: Mutări de personal la Secţia Oncologie, după arestarea şefului acesteia, implicat în eliberare de reţete false Activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, al cărei şef, dr. Cosmin Boldeanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de alte 12 persoane într-un dosar privind eliberarea de reţete fictive pentru bolnavii de cancer, se desfăşoară în 'parametri normali',...
Arad: Bolnavii de cancer din judeţ nu au suferit din cauza crizei citostaticelor Spre deosebire de alte judeţe Aradul nu a avut probleme din cauza aşa-zisei crize a citostaticelor care s-a semnalat în alte zone ale ţării.