Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 900 de persoane audiate în cazul reţetelor falsificate
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, s-a aflat, miercuri, la Galaţi, pentru a lua parte la prezentarea bilanţului parchetelor aflate sub competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.
Cu această ocazie, procurorul general al României a apreciat munca procurorilor care au finalizat un caz de crimă petrecută în Penitenciarul Galaţi, dar şi care au instrumentat un caz privind falsificarea a mii de reţete medicale, decontate din bani publici.
Pe 24 februarie, la Galaţi, au avut loc 26 de descinderi ale poliţiştilor şi procurorilor gălăţeni la farmacii şi cabinete medicale. Cazul se referă la eliberarea de reţete compensate şi gratuite pe numele unor persoane care niciodată nu au beneficiat, în realitate, de acele medicamente, prejudiciul estimat fiind de peste 200.000 de lei.
Considerând cazul din urmă ca unul 'tabu', până acum, Laura Codruţa Kovesi a apreciat, miercuri, interesul procurorilor de a verifica cheltuirea banului public, având în vedere că dosarul se referă la medicamente care nu au fost niciodată folosite de persoanele pe numele cărora erau eliberate reţetele, dar care au fost decontate de CJAS.
Potrivit prim procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Violeta Păun, în cazul reţetelor false, până acum, au fost audiate 500 de persoane şi mai urmează alte 450, atât din mediul urban cât şi din mediul rural. Majoritatea acestora a confirmat faptul că niciodată nu au folosit medicamentele care au fost găsite de procurori pe reţete eliberate pe numele acestor persoane.
Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi a mai spus că Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Galaţi s-a sesizat din oficiu în iunie 2010 cu privire la faptul că, din august 2008 până în iunie 2010, mai mulţi angajaţi ai unei farmacii din Galaţi au completat în fals reţete compensate şi gratuite, însuşindu-şi medicamentele. În acest caz, s-a început urmărirea penală pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual în septembrie 2010. Totodată, pe 27.06.2011, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi s-a autosesizat cu privire la mai mulţi medici de familie şi farmacişti care în 2010 au completat în fals reţete gratuite şi compensate, introducându-le apoi la plată prin două farmacii.
"În general era vorba despre medicamentul Cefaclor", a adăugat Violeta Păun, precizând că ambele cazuri au fost conexate. Aceasta a precizat că procurorii au ridicat de la CJAS 10.000 de reţete decontate de cele două farmacii.
Potrivit procurorului de caz, Irina Mogoş, din cele 26 de percheziţii făcute vinerea trecută, opt au fost la cabinete medicale, două, la farmacii şi 15 la domiciliile medicilor de familie, farmaciştilor şi reprezentanţilor firmei distribuitoare de medicamente. Irina Mogoş a adăugat că prejudiciul per reţetă este cuprins între 50 şi 2.700 de lei.AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Galaţi: Descinderi la farmacii şi cabinete medicale în cazul unor reţete medicale falsificate Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că percheziţiile făcute în municipiul Galaţi şi judeţ, în cursul dimineţii la mai multe cabinete medicale şi farmacii, au vizat eliberarea unor reţete medicale pe numele unor persoane care nu au...
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.
Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...