Cele mai citite
 


Iaşi: Doi profesori de renume candidează pentru conducerea USMAV 'Ion Ionescu de la Brad'
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 174 de electori ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ''Ion Ionescu de la Brad'' (USMAV) din Iaşi trebuie să decidă care dintre cei doi candidaţi, prof.univ.dr. Vasile Vîntu şi prof.univ. dr. Valeriu Cotea, va ocupa cea mai înaltă poziţie în ierarhia universitară, cea de rector, în următorii patru ani.
Urnele de vot sunt amplasate în holul Aulei Magna ''Haralamb Vasiliu'' şi vor fi deschise pentru alegători până la ora 17,00.
Conform regulamentului pentru alegeri, scrutinul este validat dacă participarea la vot este de peste 50% din numărul alegătorilor de pe liste, iar rector va fi ales candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi pentru, dar nu mai puţin de 50% din numărul voturilor valabil exprimate.
Cei doi candidaţi au experienţă în conducerea universităţii, ei fiind prorectori încă din 2008. Vasile Vîntu este prorector pentru activitatea didactică, iar profesorul Valeriu V. Cotea prorector pentru activitatea ştiinţifică.
Prof.univ.dr Valeriu V. Cotea vrea să îşi poată folosi experienţa managerială şi ştiinţifică acumulată de-a lungul celor peste 25 de ani de experienţă profesională. În cazul în care va fi ales rector, acesta va încuraja derularea în cadrul universităţii a proiectelor de investiţii susţinute din fonduri europene, va lupta pentru soluţionarea abandonului şcolar prin oferirea de burse de studii şi programe internship motivante şi, nu în ultimul rând, doreşte finalizarea investiţiilor majore precum căminul, continuarea modernizărilor la Ferma didactică ''V. Adamachi'', crearea unui depozit de legume şi fructe, implicarea în dezvoltarea şi susţinerea sectoarelor zootehnice din regiunea Moldovei prin livrarea de specialişti, dar şi încurajarea studenţilor şi absolvenţilor să demareze propriile afaceri.
La rândul său, Vasile Vîntu îşi doreşte ca odată ajuns la conducerea USAMV să aibă un management intuitiv şi performant bazat pe profesionalism, experienţa şi competenţa managerială, consultarea şi transparenţa în luarea tuturor deciziilor probate pe parcursul celor peste 12 ani de activitate în calitate de prorector. El îşi doreşte să achiziţioneze o platformă electronică pentru gestionarea cercetării ştiinţifice a universităţii, să pună bazele unui fond de finanţare din venituri proprii pentru proiectele de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare ştiinţifică pentru tinerii cercetători din cadrul universităţii, locuinţe de serviciu pentru cadrele didactice tinere, personalul administrativ şi cercetători, atragerea de fonduri structurale sau din mediul privat, reabilitarea serei legumicole şi a plantaţiilor din Ferma ''V. Adamachi'', realizarea unui parc peisagistic în campusul de la ''Agronomie''. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A fost inaugurat Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală Autorităţile locale, reprezentanţi ai lumii medicale, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" au participat, joi, la Iaşi, la inaugurarea Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală - CEMEX, proiect european în valoare totală de circa 31 milioane de lei.
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Iaşi: Descoperire în premieră a unor profesori de fizică de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' Iaşi, 9 mai/ Agerpres / - Un grup de profesori de la Facultatea de Fizică a Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, în colaborare cu cercetători de la universităţile Orsay şi Rennes (Franţa), au reuşit să demonstreze, în premieră, modul de comutare a moleculelor din cristale magnetice moleculare...