Cele mai citite
 


Reprezentanţii ARPIM, nemulţumiţi de decizia MS de suprataxare
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente (ARPIM) îşi exprimă nemulţumirea faţă de 'decizia unilaterală a Ministerului Sănătăţii care introduce un mecanism de suprataxare a producătorilor de medicamente fără să fi avut discuţii concrete pe acest subiect'.
Directorul executiv al ARPIM, dr. Dan Zaharescu, a exprimat nemulţumirea asociaţiei în cadrul forumului INVEST, profitând de prezenţa de ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, care, la acea oră, era încă în funcţie.
'Adoptarea discreţionară şi netransparentă a unor măsuri cu impact major asupra accesului pacienţilor la medicamente riscă să agraveze actuala criză din sistemul sanitar. Noile măsuri anunţate obligă industria să contribuie la acoperirea ineficienţei sistemului sanitar şi a fraudelor recunoscute public de către Ministerul Sănătăţii şi CNAS', susţin reprezentanţii ARPIM.
În opinia lor, 'în momente de criză, parteneriatul reprezintă singura cale eficientă de rezolvare a problemelor oricărui sector economic şi mai ales ale unui sector supus la presiuni exagerate din partea autorităţilor în ultimele şase luni'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
MS iniţiază consultări cu asociaţiile de pacienţi şi producătorii de medicamente Ministerul Sănătăţii iniţiază consultări cu asociaţiile de pacienţi şi principalii producători de medicamente în vederea evaluării impactului prevederilor ordinului referitor la normele privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman asupra pieţei farmaceutice din România.
Bazac: Programul de evaluare a stării de sănătate - un eşec Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat, miercuri, că Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei este "un eşec".
Bazac: Există o anume intenţie privind limitarea întâlnirilor publice Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există 'o anume' intenţie din partea autorităţilor privind limitarea întâlnirilor publice de genul concertelor, competiţiilor sportive şi mitingurilor cu scopul prevenirii răspândirii virusului de tip nou.
Ministerul Sănătăţii condamnă practicile de influenţare a medicilor de către firmele de medicamente Ministerul Sănătăţii a condamnat marţi practicile prin care medicii pot fi influenţaţi la prescripţie de către companiile farmaceutice, în contextul în care procurorii DNA fac o anchetă într-un dosar privind fapte de corupţie în acest domeniu comise în perioada 2012 - 2015.
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)