Cele mai citite
 


Teste gratuite de depistare a osteoporozei pentru locuitorii sectorului 1
joi, 1 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitorii Sectorului 1 îşi pot testa gratuit riscul de osteoporoză la Complexul Multifuncţional Caraiman, în perioada 1-31 martie 2012, unde se va efectua gratuit osteodensitometria periferică pentru toţi locuitorii din această zonă administrativă.
'Determinarea densităţii osoase ajută medicul în luarea deciziei dacă o persoană prezintă un risc crescut pentru o fractură cauzată de osteoporoză. Obiectivul osteodensitometriei este acela de a prezice riscul de fractură în viitor. Informaţiile rezultate în urma acestei analize indică în ce măsură persoana are nevoie de tratament pentru reducerea riscului de fractură', afirmă Angelica Juracopschi, directorul Complexului Multifuncţional Caraiman, potrivit unui comunicat de presă.
Osteoporoza este o afecţiune caracterizată prin oase mai puţin dense şi mai puţin puternice decât cele normale. Această afecţiune măreşte riscul pentru fracturi osoase chiar şi la traumatisme minore, cum ar fi căderea de la propria înălţime, strănutul sau tusea. Potrivit specialiştilor Complexului Caraiman, una din două femei şi unul din opt bărbaţi peste 50 ani ar putea suferi în viaţă o fractură din cauza osteoporozei, 16% din femeile în menopauză au osteoporoză a coloanei vertebrale, iar 33% din femeile peste 65 ani vor suferi o fractură a coloanei vertebrale.
Persoanele interesate de efectuarea osteodensitometriei pot merge zilnic la sediul Complexului Multifuncţional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A, Sector 1), iar pentru informaţii suplimentare sau pentru programări, cei interesaţi sunt rugaţi să sune la nr. de telefon: 021/224.40.73.
Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional 'Caraiman', o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.
Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul 'Caraiman' este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Teste gratuite de depistare a riscului de osteoporoză pentru locuitorii sectorului 1 Bucureştenii din sectorul 1 care doresc să îşi verifice densitatea osoasă îşi pot testa gratuit riscul de osteoporoză la Complexul multifuncţional "Caraiman", în perioada 1 - 30 aprilie, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de autoritatea locală.
Cluj: Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei vor fi efectuate, pe 16 şi 19 octombrie, la Farmacia Sensiblu din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.
Testări gratuite pentru măsurarea densității osoase și evaluarea riscului de fractură la Ziua Mondială a Osteoporozei 19-21 octombrie Vineri, 19 octombrie se dă startul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012. Conceptul este dezvoltat și implementat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR), în parteneriat cu Societatea...
Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei la nivel național În cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere” - și în parteneriat cu Farmaciie Help Net, pe 3 iulie începe o nouă campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul determinărilor de osteodensitometrie.
Testări gratuite pentru osteoporoză Persoanele diagnosticate cu osteoporoză, care vor participa sâmbătă, alături de familiile lor, la conferinţa de informare medicală susţinută de lectori cu experienţă în tratarea acestei boli, îşi vor putea determina gratuit riscul de fractură (FRAX) şi pot face şi test de screening pentru determinarea...