Cele mai citite
 


Alimente anti-grasime
joi, 1 martie 2012   ::   2 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Mancam sanatos, Boli de nutritie
 

 

 
 
 
Atunci când vă decideţi să începeţi o cură de slabire este bine de ştiut că există alimente anti-grăsime sau, aşa cum sunt denumite de către nutriţionişti, alimente cu calorii negative, deoarece nu adaugă calorii alimentaţiei noastre ci, dimpotrivă, le consumă.

 

 

Alimentele cu calorii negative sunt cele care topesc, cel mai repede, grăsimile din organism. Ca să fie digerate, aceste alimente necesită o cantitate de calorii mai mare decât cea pe care o furnizează, contribuind astfel la diminuarea ţesutului adipos.
Consumând alimente cu calorii negative organismul trebuie sa muncească mai mult pentru a extrage caloriile din ele. De exemplu 100 gr. de broccoli conţin 25 de calorii, dar necesită 80 de calorii pentru a fi digerate.
Medicii specialişti includ acest tip de alimente în dietele personalizate şi recomandă să fie consumate zilnic pentru că fac bine organismului, ajută în procesul de slabire şi de menţinere a siluetei după un regim.
 
Va prezentăm mai jos o listă a acestor alimente:

1. Afine - normalizează glicemia şi au calorii negative.
2. Agar - este un gel extras dintr-o algă marină. Ajuns în organism, absoarbe lichidele şi îşi măreşte volumul, captand grăsimile şi zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grăsimi şi zaharuri. Cantitatea optimă este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe şi sosuri.
3. Alge marine - conţin multe fibre.
4. Ananas - conţine enzime care dizolvă grăsimile.
5. Anason - degresează organismul.
6. Andive - au calorii negative, stimulează secreţia biliară.
7. Anghinare - diuretic, scade colesterolul.
8. Ardei iute - intensifică metabolismul.
9. Avocado - are proteine vegetale uşor digerabile.
10. Broccoli - are calorii negative.
11. Busuioc - degresează organismul, are calorii negative.
12. Caise - laxative, ajută digestia.
13. Cardamon - este un condiment tradiţional arab numit şi "hell". Câteva seminţe luate înainte de masă cu 10 minute, stimulează digestia, iar puse în cafea neutralizează toxicitatea ei.
14. Carne de curcan - are puţine calorii şi puţine grăsimi.
15. Cartofi - se consumă fără grăsimi şi doar în combinaţie cu alte legume.
16. Castane - ard grăsimile.
17. Castravete - are calorii negative, elimină toxinele.
18. Căpşune - elimină toxinele din organism, au calorii negative.
19. Ceapă - degresează organismul, are calorii negative.
20. Chimen - reglează secreţia de enzime.
21. Cicoare - stimulează digestia.
22. Cimbru -degresează organismul.
23. Cireşe - sunt depurative.
24. Coacaze negre - reechilibrează metabolismul.
25. Coada-calului - măreşte procesele de eliminare a toxinelor   
26.Conopida - are calorii negative.
27. Coriandru - reduce balonarea.
28. Cresonul - se poate consuma ca salată, suc, supă sau pentru condimentarea cărnii şi a legumelor. Are efect antibiotic fără a afecta flora stomacală, întăreşte sistemul imunitar, e un bun diuretic şi detoxifiant şi ajută la eliminarea grăsimii. Ceaiul e bun şi contra tusei. Atenţie, planta uscată îşi pierde puterile  curative!
29. Cuişoare - au calorii negative.
30. Dafinul - are marea proprietate de a dizolva şi elimina grăsimile, iar pentru asta nu trebuie consumat în cantităţi mari, câteva frunze puse în mâncare sunt suficiente, însă trebuie folosite frecvent pentru ca efectul să fie vizibil.
31. Dovlecel - are calorii negative.
32. Fasole pătată - este purgativă.
33. Fasole verde - are calorii negative.
34. Ghimbir - intensifică metabolismul.
35. Ginseng - elimină toxinele.
36. Graham - are multe fibre.
37. Grapefruit -contine enzime care dizolvă grăsimile.
38. Gulie - reglează nivelul glucozei.
39. Hrean - degresează organismul.
40. Kiwi - este puternic antioxidant.
41. Lămâie - degresează organismul, are calorii negative.
42. Lemn dulce - stimulează ficatul şi secreţia vezicii biliare şi îmbunătăţeşte digestia. Se foloseşte rădăcina şi se consumă ca ceai,infuzie: 2 linguriţe la o cană. Se bea după masă. Atenţie, măreşte fertilitatea, iar consumul pe o perioadă mai mare de câteva săptămâni
poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma - are efect răcoritor.
44. Mandarine - reduce indigestia.
45. Mango - are calorii negative
46. Măceşe - alungă oboseala.
47. Măcriş - este detoxifiant.
48. Mărar - degresează organismul, are calorii negative.
49. Mei - are multe fibre.
50. Mentă - are calorii negative, este diuretică.
51. Mere - au calorii negative.
52. Miere - scade pofta de mâncare.
53. Migdale - scad colesterolul.
54. Morcovi - au calorii negative.
55. Mure - sunt laxative.
56. Muşeţel - uşurează digestia.
57. Napi - diuretic, purifică sângele.
58. Nectarine - au puţine calorii.
59. Oregano - intensifică funcţiile hepatice.
60. Orez basmati - intensifică digestia, răcoritor.
61. Orez brun - intensifică digestia.
62. Orz - intensifică funcţiile hepatice.
63. Papaya - reglează glicemia.
64. Păducel - reduce aciditatea gastrică.
65. Păpădia - intensifică arderile.
66. Păstârnac - este diuretic.
67. Pătrunjel - are calorii negative, elimină grăsimea.
68. Pepene roşu - este diuretic.
69. Peşte - reduce colesterolul, are grăsimi bune.
70. Piper - degresează organismul.
71. Portocale - au calorii negative.
72. Ridichi - au calorii negative.
73. Rodii - scad  colesterolul.
74. Rosmarin - este diuretic.
75. Roşii - degresează organismul
76. Salata verde - stimulează metabolismul.
77. Salvia - are calorii negative.
78. Schinduf - se consumă seminţele sau frunzele, pisate şi amestecate în mâncare. Ajută la digestie şi scade nivelul colestrolului. Sub formă de ceai: 2 linguriţe la o cană cu apă, are efect antitusiv şi laxative. Se bea călduţ după 3 ore de infuzare.
79. Scoici - reglează funcţia tiroidiană.
80. Scorţişoară - degresează organismul.
81. Secară - grăbeşte digestia intestinală.
82. Seminţe de dovleac - au efect de purificator intestinal.
83. Seminţe de floarea-soarelui - au grăsimi bune, nu îngraşă.
84. Seminţe de in - drenează intestinul.
85. Seminţe de susan - previn osteoporoza.
86. Sfecla - are calorii negative.
87. Şovârf - este tonic gastric.
88. Spanac -are calorii negative şi multe fibre.
89. Sparanghel - are calorii negative.
90. Şofran - accelerează metabolismul.
91. Tapioca - este un fel de făină obţinută din tuberculii maniocului, care ajută la scăderea colestrolului şi la reducerea stratului adipos.
92. Tarhon - dizolvă grăsimile.
93. Tofu - conţine fibre.
94.Ţelină - are calorii negative.
95. Urzica - e detoxifiantă şi laxativă
96. Usturoi - degresează organismul, are calorii negative.
97. Varză - este diuretică şi purgativă.
98. Varză chinezească - are calorii negative, este foarte săţioasă.
99. Varza de Bruxelles - are calorii negative.
100. Vinete - conţin multe fibre
 
 
 

 

Notare
Comentarii
de MATE MARIA MAGDOLNA
MA BUCUR DE AM GASIT LISTA FRUCTELOR SI ZARZAVATURILOR CU CALORII NEGATIVE IM VOR FI DE MARE FOLOS

de Stefania Simion
Vai, nu-mi vine sa cred ca si pe site-ul asta, care parea oarecum 'de specialitate' gasesc informatii 'gen cancan' despre caloriile negative...Oameni buni, este cel mai grav nonsens al discutiilor despre regimuri si alimentatie...orice aliment are un aport energetic. Faptul ca pentru mestecarea si digerarea unor anumite alimente corpul cheltuieste mai multa energie decat pentru altele este evident, dar asta nu inseamna ca un aliment poate avea calorii negative

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Esti ingrijorat de nivelul colesterolului? Te-a anuntat doctorul ca ai nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie)? Atunci stii ca este necesar sa iti modifici regimul de masa si stilul de viata, pentru a reduce nivelul colesterolului si al riscului aparitiei bolilor de inima. Chiar daca medicul ti-a prescris medicamente pentru scaderea...
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Cele mai sanatoase 100 de alimente Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Salvia - salvatoarea sanatatii Planta parfumata, din familia mentei, un subarbust cu aspect ornamental, intrebuintat in medicina si gastronomie. Foarte raspandita in gradinile din Europa, America si Africa de Nord, salvia cuprinde cateva sute de specii de plante erbacee sau perene. Poate sa creasca si sub forma de arbusti. In...