Cele mai citite
 


Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Persoanele în cauză se puteau adresa până la data de 29 februarie VIK, care urmează să le informeze cu privire la posibilele demersuri legale pe care le pot întreprinde pe viitor, a precizat Ulrike Wolf, juristă a VKI.
Potrivit legii austriece în vigoare, femeile nu pot depune o plângere colectivă, dar în calitate de victime se pot alătura procesului înaintat PIP şi asiguratorului său Allianz sau pot cere Allianz înlocuirea implanturilor.
Cea mai mare parte a femeilor ce deţin proteze PIP au fost operate în clinici din Cehia.
Scandalul implanturilor PIP a izbucnit după descoperirea unui număr mare de rupturi ale acestora, umplute cu un gel de silicon iritant pentru ţesuturi, însă nu a fost stabilită nicio legătură cu cele douăzeci de cazuri de cancer identificate în rândul femeilor care poartă aceste proteze.
Implanturile au fost produse în Franţa, dar 84% dintre ele au fost exportate, în special în America Latină, Spania şi Marea Britanie. Între 400.000 şi 500.000 de femei şi-au implantat respectivele proteze.
La sfârşitul lunii ianuarie, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, Jean Claude Mas, a fost inculpat în Franţa pentru 'vătămare involuntară'.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.