Cele mai citite
 


Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, antreprenorul executant al lucrărilor a predat joi la cheie investiţia începută de municipalitate în luna mai a anului 2011, în prezenţa echipei de management de proiect, a dirigintelui de şantier, reprezentanţi ai autorităţii finanţatoare, prin Horea Droc (ofiţer de monitorizare contract din partea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest), reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, împreună cu preşedinta comisiei de recepţie, viceprimarul Florica Cherecheş.
Clădirea reabilitată în scop social este o investiţie ale cărei lucrări de construcţii au costat, conform contractului de execuţie, 861.127,96 lei cu TVA. Imobilul, destinat iniţial demolării din cauza stării avansate de degradare, a fost reabilitat şi extins pe o suprafaţă de 435,45 metri pătraţi, inclusiv prin mansardare, s-a asigurat accesibilizarea spaţiului din acest imobil prin montarea unui ascensor şi s-a ridicat standardul de eficienţă a utilizării spaţiului şi cel de confort termic pentru beneficiari.
'Este cel mai frumos mărţişor pe care un om politic angrenat în domeniul socialului îl poate primi, un dar care cu siguranţă are menirea de a deschide inimi, de a ne face mai apropiaţi de cei în nevoi, dar şi, mai ales, de a ne responsabiliza social şi agrega ca şi comunitate', a declarat viceprimarul Florica Cherecheş.
Dacă Ziua de Mărţişor a fost una fastă pentru municipalitate, din punctul de vedere al finalizării unei investiţii, cu siguranţă prima zi de primăvară, 21 martie 2012, va fi una de bucurie pentru suferinzii de sindrom Down, când va avea loc festivitatea de încheiere oficială a proiectului şi predarea spre folosinţă.
Beneficiarii direcţi ai centrului vor fi cei 76 de bolnavi luaţi în evidenţa Asociaţiei Down, printre primele asociaţii medicale înfiinţate în anii 90, comparativ cu cei 20 de tineri şi adulţi îngrijiţi în prezent de specialiştii centrului. De asemenea, beneficiari indirecţi vor fi peste 150 de familii ale persoanelor afectate de sindrom Down care frecventează Centrul de zi.
Centrul va fi dotat cu aparatele necesare şi echipamente IT şi medicale, pentru a asigura o gamă variată de servicii prin atelierele de ergoterapie, informatică, meloterapie, dans, jocuri de societate, kinetoterapie, antrenamente pentru Special Olympics, până la alte ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente şi a competenţelor profesionale.
Proiectul centrului a fost finanţat cu suma totală de 1.936.750 de lei, pe Axa prioritară 3 - 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale', Domeniul major de intervenţie 3.2 - Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007- 2013.AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Harghita: Vizită la importante proiecte europene derulate în cadrul Programului Operaţional Regional Lucrările de investiţii realizate în cadrul unor importante proiecte europene, derulate în Harghita prin Programul Operaţional Regional, au putut fi văzute, marţi, de jurnaliştii din presa locală şi centrală.
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...