Cele mai citite
 


Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
TAS a explicat decizia sa prin faptul că testul pozitiv la un diuretic, după etapa a 5-a a Marii Bucle, a rezultat în urma ingerării unei substanţe justificată din punct de vedere medical şi care nu are nicio legătură cu mascarea unui substanţe dopante. TAS a adăugat că rusul Kolobnev suferă de o dilatare a varicelor, o boală cronică vasculară, de 15 ani, şi că acel diuretic era folosit la tratamentul său. El a prezentat de altfel prescripţia medicală a medicamentelor cumpărate din Rusia cu 2 săptămâni înainte de Turul Franţei.
Iniţial, federaţia rusă l-a amendat pe rus cu 1.500 franci elveţieni, fără să-l suspende însă, fapt care a atras apelul UCI la TAS, în care cerea 2 ani suspendare şi o amendă de 350.000 euro.
După aflarea deciziei, UCI a anunţat că o acceptă şi o va respecta. TAS a hotărât de asemenea ca Alexandr Kolobnev să plătească suma de 2.800 euro, reprezentând costul testelor antidoping.
Descalificarea lui Kolobnev din Turul Franţei a rămas însă validă, acesta fiind singurul caz pozitiv din timpul cursei.
În urma acestei acuzaţii de dopaj, echipa Katiuşa a renunţat la serviciile lui Kolobnev, 30 ani, medaliat cu bronzul olimpic în cursa de şosea de la Beijing, dublu vicecampion mondial de şosea.
AGERPRES/(Teodor Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciclism: Dopaj - UCI face apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de reducere a pedepsei lui Sevilla Uniunea ciclistă internaţională a anunţat că a depus apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de a-i reduce de la 2 ani la şase luni pedeapsa cu suspendare a ciclistului spaniol Oscar Sevilla, controlat pozitiv la un produs mascant în timpul Turului ciclist al Columbiei din 2010.
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Ciclism: Lance Armstrong declară că lucrul cel mai important din viaţa lui este Livestrong Americanul Lance Armstrong, de 7 ori câştigător al Turului ciclist al Franţei, a declarat că lucrul cel mai important făcut de el de când a revenit în ciclismul profesionist în 1998, după lupta cu cancerul, a fost crearea organizaţiei Livestrong.
Ciclism: Comunitatea bolnavilor de cancer, alături de Lance Armstrong Ciclistul american Lance Armstrong, acuzat de dopaj, poate conta pe susţinerea comunităţii bolnavilor de cancer, a anunţat luni la Montreal preşedintele Uniunii internaţionale împotriva cancerului, Mary Gospodarowicz.
Ciclism: Afacerea Puerto - Doctorul Fuentes apără "dopajul terapeutic" Medicul spaniol Eufemiano Fuentes, principalul acuzat în procesul pentru dopaj Puerto, a apărat joi, în paginile cotidianului sportiv Marca, practica "dopajului terapeutic" pentru "protejarea sănătăţii pacienţilor".
Ciclism: Procesul în afacerea Puerto va debuta pe 28 ianuarie Procesul medicului spaniol Eufemiano Fuentes şi al celorlalte şase persoane implicate în cadrul operaţiunii Puerto, o afacere de dopaj care a zguduit ciclismul spaniol în 2006, va debuta pe 28 ianuarie, a anunţat Tribunalul superior de justiţie din Madrid.