Cele mai citite
 


CNA a amânat din nou sancţionarea Antenei 3
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au amânat joi din nou, la propunerea preşedintelui Răsvan Popescu, decizia de sancţionare a postului de televiziune Antena 3 pentru abateri repetate la Legea audiovizualului şi limbaj injurios folosit de moderatorul Mihai Gâdea în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei".
Acest punct de pe ordinea de zi a şedinţei CNA a iscat discuţii contradictorii între membrii Consiliului şi preşedinte, pe motiv că reprezentanţii postului de televiziune nu au primit cele 35 de reclamaţii pe acest subiect şi nu îşi pot face apărarea.
Narcisa Iorga, membru CNA, a respins această propunere, susţinând că subiectul este suficient de cunoscut de către reprezentanţii ANTENA 3, de la ultima şedinţă de săptămâna trecută, iar această cerere de a studia reclamaţiile este doar "o scuză" ca să treacă timpul.
"Punctul nostru de vedere nu este auzit nicăieri, cei de la Antena 3 nu au amintit nicio clipă despre el, din contră, fac emisiuni în detaliu în care critică unii membri ai CNA. Nu suntem instanţă ca să acordăm termene pentru a se veni cu apărarea. Au la dispoziţie rapoartele de la şedinţa de marţi, pe domnul Mihai Gâdea l-am chemat mereu la CNA pentru a avea un dialog, dar nu a venit", a declarat, în şedinţa CNA, Narcisa Iorga.
Declaraţiile Narcisei Iorga au fost susţinute şi de colegul său Dan Grigore, care a apreciat că postul de televiziune îşi vede doar propriul interes de a face "audienţă şi bani".
"După părerea mea, reprezentanţa postului a exprimat punctele de vedere şi acum, că se trece acest tip de răspundere în grija unei case de avocaţi, ce apare nou pe firmament, postul se victimizează foarte tare după un tipic, reclamă că se spuneau pe post lucruri pe care noi nu le-am spus (...). CNA a fost şovăielnic cu acest post faţă de încălcările grave, lipsa de autoritate a postului îşi produce efectele. Ei spun că sunt posturi comerciale, 'nu ne interesează decât să facem bani', dar apoi fac campanii politice în interesul public. Hotărâţi-vă, domnilor! Sunt atacat că am votat într-un anumit fel, la emisiunile postului. Am avut proteste că mă exprim într-un anumit fel, aşa cum consider, adică eu nu am dreptul să mă exprim liber, dar ei au", a spus Dan Grigore.
Răsvan Popescu a ţinut, după votul dat de amânare a sancţiunii, să precizeze că "nu se poate vorbi nicio clipă de întrerupere a emisiei postului, ci doar de difuzarea pe post a 10 minute privind sancţiunea şi motivele ei".
Ioan Onisei a vorbit despre prevederile Legii audiovizualului şi a arătat şi el că nu înţelege motivul pentru care Mihai Gâdea şi Antena 3 invocă timpul necesar pentru a cunoaşte reclamaţiile formulate la adresa emisiunii.
"Societatea de avocatură a postului şi care îl reprezintă pe Gâdea trebuie să ştie că în procedurile CNA şedinţele sunt publice, regulamentul este transparent şi la CNA participă reprezentaţii radiodifuzorilor care doresc. Procedura de contractualitate a fost îndeplinită, că Antena 3 a cunoscut ordinea de zi, a participat la dezbatere şi a spus punctul de vedere al staţiei. Consider că se încearcă intimidarea noastră", a afirmat Onisei.
Membrii CNA au amintit că postul Antena 3 a mai avut sancţiuni de 20 ori din cauza derapajelor şi folosirea limbajului injurios.
Reprezentanţii postului de televiziune au susţinut că nu cunosc conţinutul reclamaţiilor şi abia în cursul acestei zile le-au primit.
CNA a amânat pentru şedinţa de marţi analizarea sesizărilor în care se reclamă atitudinea şi limbajul moderatorului Mihai Gâdea faţă de preşedintele CNAS, Lucian Duţă, în cadrul emisiunii 'Sinteza Zilei' de la Antena 3 din 22 februarie, care avea ca temă principală lipsa morfinei pentru bolnavii de cancer. Nemulţumit de răspunsurile oferite de Lucian Duţă, care a intervenit telefonic în emisiune, Mihai Gâdea l-a jignit pe preşedintele CNAS.
După vot membrii CNA au susţinut şi o conferinţă de presă în care să îşi exprime punctul de vedere faţă de modul în care sunt difuzate emisiunile pe acest post de televiziune. AGERPRES/(AS-Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lucian Duţă (CNAS) a susţinut, la CNA, că a fost 'linşat' mediatic de Antena 3 Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a susţinut, marţi, la CNA, că a fost "linşat" mediatic la Antena 3, iar instituţiile statului ar trebui să ia măsuri împotriva unui post de televiziune care face presiuni asupra unui funcţionar public.
Eliberarea din funcţia de membru CA şi preşedinte al CNAS a lui Doru Bădescu, publicată în MO Decizia privind eliberarea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a lui Doru Bădescu a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.
Bolnavii de cancer fac un apel către autorităţi să le redea şansa de a trăi prin deblocarea accesului la tratamente Membrii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac un apel disperat către autorităţi pentru a le reda şansa de a trăi, şansa care le-a fost luată prin decizia CNAS de a bloca accesul pacienţilor la tratamentele care-i mai ţin în viaţă se arată într-un comunicat al federaţiei...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Ciurchea(CNAS): Sancţiuni de la 1 aprilie pentru furnizorii de servicii medicale care greşesc; se merge până la suspendarea contractului Preşedintele CNAS Vasile Ciurchea a declarat joi că începând de la 1 aprilie vor fi aplicate sancţiuni furnizorilor de servicii medicale care greşesc, acestea mergând până la suspendarea contractului pe o perioadă de timp.