Cele mai citite
 


Daciana Sârbu doreşte să se pună capăt manipulării parinţilor prin publicitatea la alimentele pentru copii
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de Sănătate Publică a Parlamentului European a aprobat miercuri un raport ce solicită standarde mai stricte pentru producerea si promovarea alimentelor pentru copii, mai ales a laptelui praf, preparatelor pe bază de cereale sau alimentele pentru nevoi medicale speciale.
'Se întâmplă adesea ca alimentele pentru copiii de vârste foarte mici să le fie prezentate părinţilor ca având diverse efecte miraculoase asupra sănătăţii sau creşterii celor mici, când, de fapt, nu există dovezi care să demonstreze astfel de efecte. Consumatorii nu au de unde să ştie care este adevărul şi ajung să se ghideze după publicitate, care le vinde iluzii sau informaţii exagerate. Vrem să punem capăt manipulării si inducerii în eroare a oamenilor prin atribuirea de proprietăţi sau beneficii medicale pe care aceste alimente nu le oferă de fapt', explică europarlamentara Daciana Sârbu, membră în Comisia de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a PE.

Raportul conţine o serie de cerinţe ferme adresate producătorilor de alimente pentru copii, legate de producerea, comercializarea şi promovarea publicitară a acestora.

'Eu am cerut, de exemplu, ca agenţiile europene specializate să investigheze dacă aşa-numitul ‘lapte de creştere' oferă cu adevărat beneficii nutriţionale copilului, sau e doar o modalitate de a încuraja parinţii să cheltuiască bani în plus pe un produs ce conţine de fapt lapte de vacă fortificat. În plus, am propus ca promovarea acestor produse să se bazeze exclusiv pe informaţii bazate pe fapte şi pe dovezi ştiinţifice. Documentul solicită, de asemenea, stricteţe maximă în privinţa reziduurilor de pesticide care astăzi încă pot ajunge în conţinutul formulelor de lapte praf', afirmă Daciana Sârbu, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de cabinetul său.

După adoptarea sa în Comisia de Sănătate publică, raportul va fi supus votului în plen în luna aprilie şi, ulterior, transmis instituţiilor europene pentru a deveni reglementare comunitară.AGERPRES/(AS - Mariana Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Lapte praf gratuit doar pentru cazurile urgente Autorităţile sanitare din Botoşani vor elibera lapte praf pentru sugari doar în cazul urgenţelor, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Tetra Pak a relansat campania „Da, lapte!”, care ne reamintește beneficiile consumului de lapte Bucureşti, 9 iulie 2012 – Tetra Pak, lider în industria procesării şi ambalării alimentelor, a relansat campania „Da, lapte!” prin care sunt comunicate principalele beneficii ale consumului de lapte asupra sănătății fiecăruia dintre noi.
DSP Argeş: Probele de apă plată şi lapte praf analizate sunt conforme Probele de lapte praf şi apă plată analizate sunt conforme, iar apa din reţelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internaţi la Bucureşti este potabilă, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.
Lapte praf gratuit pentru bebeluşii sectorului 2 Primăria Sectorului 2 a distribuit de la începutul anului lapte praf gratuit pentru 187 de copii nou-născuţi, oferind în total 935 de cutii, informează instituţia într-un comunicat remis joi.
Laptele de origine animala – bun sau rau pentru oameni? Laptele este unul din alimentele indelung promovate de medici si consumate pe scara larga la noi in tara. Este recomandat bebelusilor ca inlocuitor al laptelui matern, copiilor pentru a le intari oasele prin aportul de calciu furnizat, adultilor pentru combaterea si intarzierea osteoporozei etc...
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.