Cele mai citite
 


DSP: Judeţul Sibiu are nevoie de nouă ori mai mulţi asistenţi medicali comunitari
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Sibiu este nevoie de un număr de nouă ori mai mare de asistenţi medicali comunitari, adică de 220 de astfel de persoane specializate, în condiţiile în care în prezent sunt angajaţi doar 25 de asistenţi medicali comunitari, conform unui comunicat de presă remis joi, AGERPRES, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
"În judeţul Sibiu, aceste centre (pentru servicii de asistenţă medicală comunitară - n.r.) sunt funcţionale în municipiul Sibiu şi comuna Laslea. În condiţiile în care, la nivelul judeţului Sibiu, este necesar un număr de 220 asistenţi medicali comunitari şi 44 mediatori sanitari, în prezent sunt angajaţi numai 25 asistenţi medicali comunitari şi 20 mediatori sanitari în 29 unităţi administrativ-teritoriale (oraşe şi comune)", conform DSP.
Aceste concluzii s-au desprins în urma unei analize efectuate în perioada iunie 2009 - decembrie 2011. Sibiul alături de alte nouă judeţe face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.
Unul din scopurile acestui proiect cu finanţare europeană, este şi dezvoltarea de reţele pilot pentru servicii de asistenţă medicală comunitară prin înfiinţarea, dotarea şi punerea în funcţiune a unui număr de 26 centre pilot de asistenţă medicală comunitară, în localităţi din mediul urban şi rural din cele zece judeţe din ţară. Cu bani europeni se vor specializa în domeniul practicii asistenţei medicale comunitare un număr total de 488 de persoane, din care 114 persoane din judeţul Sibiu. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Suceava: Angajaţii Spitalului Solca lucrează neretribuiţi, după ce s-a stopat finanţarea unităţii Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Cronice din oraşul sucevean Solca muncesc de luni fără a fi retribuiţi, deoarece unitatea a rămas fără finanţare, în condiţiile în care nu s-a luat o decizie în Consiliul Local (CL) privind transformarea în cămin de bătrâni sau păstrarea statutului de spital.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...