Cele mai citite
 


Forţele MAI şi alte structuri au efectuat peste 16.000 de intervenţii în perioada de vreme nefavorabilă
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în cooperare cu cele ale structurilor reprezentate în Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au efectuat în perioada vremii nefavorabile de anul acesta peste 16.000 de intervenţii, informează joi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Intervenţiile au fost efectuate pentru îndeplinirea a zece tipuri de misiuni: 3.042 vizând recunoaşteri şi monitorizarea situaţiei operative, 7.641 în vederea îmbunătăţirii stării de practicabilitate a drumurilor, 1.503 pentru deblocarea, degajarea şi redarea circulaţiei rutiere şi feroviare, 389 pentru căutare, deblocare, salvare, evacuare şi adăpostire persoane.
Alte misiuni efectuate au fost: 18 de transport alimente, apă pentru persoanele adăpostite sau blocate în locuinţe proprii sau trenuri, 23 pentru transport alimente, apă pentru oamenii rămaşi în autovehiculele proprii sau trenuri, 2.538 pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă şi transportului persoanelor din localităţile izolate, cu mijloace terestre ale SMURD sau serviciilor de ambulanţă, dintre care în peste 40 de cazuri cu utilizarea operatorilor aerieni.
De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) a realizat 127 de misiuni de asigurare a asistenţei medicale de urgenţă şi transport materiale.
Au mai avut loc 423 de misiuni pentru recuperarea şi transportul persoanelor fără adăpost în sedii sociale, 162 pentru transport persoane şi/sau bunuri şi 1.071 de alte misiuni.
Peste 500 de localităţi din 32 de judeţe au fost afectate de vremea nefavorabilă de anul acesta, mai informează IGSU.
De asemenea, aproximativ 2.350 de unităţi de învăţământ au fost închise temporar şi circa 200 de căi de comunicaţii rutiere şi zece feroviare au fost impracticabile pe intervale mai lungi sau mai scurte de timp.
Din punct de vedere al impactului asupra populaţiei, s-au produs blocaje ale autovehiculelor şi trenurilor în trafic - peste 2.000 de autovehicule şi 3.500 de persoane, izolarea persoanelor în locuinţe proprii (aproximativ 60.000), precum şi un număr însemnat de oameni care au necesitat asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical - peste 9.000 de cetăţeni.
Totodată, circa 1.950 de persoane fără adăpost au fost transportate în sediile centrelor sociale de profil. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.