Cele mai citite
 


Reabilitarea dentară, o problemă care nu trebuie rezolvată numai în urgenţă
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Pacientul care se adresează medicului stomatolog trebuie să vină nu numai în urgenţă, ci pentru o rezolvare globală a problemei, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi.

'Pacienţii au nevoie de acestă reabilitare întrucât în prezent patologia este diversificată, este vastă, iar dincolo de aceasta pacientul care se adresează medicului stomatolog trebuie să vină nu numai în urgenţă, ci pentru o rezolvare globală a situaţiei', a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, la sfârşitul seminarului 'Reabilitarea de la A la Z'.


Conform decanului Facultăţii de Medicină Dentară, seminarul 'Reabilitarea de la A la Z' are în vedere nu doar specialiştii în cadrul abilitării, ci şi studenţii, subliniind că fiecare domeniu din specialitatea medicinei dentare participă la reabilitarea completă şi definitivă a unui caz care necesită exigenţe estetice, funcţionale, iar pacientul trebuie complet rezolvat pe termen lung cu ajutorul tehnicii şi tehnologiei de vârf.


'În acest sens, am aplicat echipamente de înaltă rigurozitate în a urmări investigarea pacientului şi echipamente care să realizeze chiar şi un tratament şi o intervenţie de maximă acurateţe şi precizie, cum este robotica în implantologie', a spus prof.univ.dr Norina Forna.


Seminarul de joi face parte din proiectul european 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', realizat cu finanţare de la Uniunea Europeană în valoare de două milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", domeniu major de intervenţie 1.3 "Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare".


Scopul proiectului este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competenţelor personalului din învăţământul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare şi perfecţionare şi acces la cele mai noi tehnologii inovative şi informaţii în domenii specifice. Rezultatele de impact în urma implementării proiectului vizează creşterea nivelului de competenţe al cadrelor universitare, un conţinut educaţional actualizat în raport cu nivelul de cercetare în domeniu, extinderea utilizării instrumentelor IT în activitatea educaţională din învăţământul superior sau consolidarea şi extinderea unei reţele parteneriale între universităţi.


Proiectul reuneşte atât Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, cât şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Societatea de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea "Johann Wolfgang Goethe" - Centrul Medical, departamentul de Chirurgie Orală, Cranio-Maxilo-Facială din Frankfurt, Germania. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Iaşi: Centru pilot de formare de specialişti în medicină dentară Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui 'Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală'.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Iaşi: Curs în premieră de abordare a urgenţelor stomatologice pe manechine asistate pe calculator Cadrele didactice de la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa" din Iaşi efectuează, în premieră naţională, un curs de abordare a urgenţelor medico-dentare pe manechine asistate pe calculator, trainingul putând fi accesat atât de studenţii ieşeni...
Iaşi: Seminar ştiinţific privind medicina dentară Peste o sută de specialişti iau parte, vineri şi sâmbătă, la primul Seminar Ştiinţific din cadrul Proiectului POSDRU 'Centru de Formare Specialişti şi Resurse în Reabilitare Orală', primul de acest gen din ţară, intitulat 'Interferenţe ale patologiei generale în reabilitarea orală complexă'.