Cele mai citite
 


Institutul Oncologic Bucureşti susţine că a beneficiat în ultimii ani de toate medicamentele citostatice
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii Institutului Oncologic "Prof. dr. Alex Trestioreanu" au beneficiat în ultimii ani de toate medicamentele citostatice care se pot achiziţiona prin programul naţional de cancer întregistrat în România, precizează institutul într-un comunicat de presă transmis joi.
Medicamentele care nu se pot achiziţiona de către spital nu sunt aduse în România de către nici o companie farmaceutică. Este vorba de Vinblastin, Dacarbazine, Bleomicin, Cosmegen, relevă sursa citată.
Totodată, managerului Institutului, prof. dr. Rodica Anghel, a spus că nu au existat sincope în aprovizionarea cu citostatice nici la copii, nici la adulţi şi acest lucru poate fi dovedit cu documentele existente în compartimentul de achiziţii şi farmacie a spitalului.
De asemenea, în comunicat se arată că însoţitorii şi copiii lor internaţi în data de 29 februarie în secţia de oncopediatrie pot confirma faptul că tratamentul copiilor s-a efectuat cu medicamente citostatice din farmacia spitalului, cu excepţia unui singur caz care a solicitat şi a primit gratuit de la Asociaţia PAVEL medicamentele care lipsesc, respectiv Dacarbazine şi Vinbalstin. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conf. dr. Monica Dragomir: În România mai sunt 29 de oncologi pediatri, o parte dintre ei - în pragul pensionării În România nu există medici oncologi pediatri tineri, în condiţiile în care mai sunt doar 29 de astfel de specialişti în funcţie, iar o parte dintre ei se află în pragul pensionării, a declarat, luni, preşedintele Societăţii Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf. dr. Monica Dragomir, şeful Secţiei...
Patru medici de la Institutul Oncologic Bucureşti, implicaţi în dosarul fraudării reţetelor Patru medici de la Institutul Oncologic Bucureşti 'Alexandru Trestioreanu' din cadrul Spitalului Fundeni sunt implicaţi în dosarul eliberării de reţete medicale falsificate, în care au fost puse deja sub acuzare 34 de persoane.
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Alexandru Blidaru: În IOB se operează anual aproximativ un sfert din pacientele cu cancer mamar din România Aproximativ un sfert dintre pacientele cu cancer mamar din România se operează la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB), a declarat miercuri într-o conferinţă de presă profesorul doctor Alexandru Blidaru.
Directorul AIEA, în vizită la Institutul Oncologic Bucureşti Directorul General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Yukiya Amano, a apreciat, miercuri, laboratoarele Institutului de Oncologie 'Al. Trestioreanu' şi s-a arătat impresionat de activitatea pe care medicii de aici o desfăşoară.
Campania "Nu am făcut destul": 11,5% dintre femeile consultate gratuit au probleme la sâni Au fost depistate cu probleme la sâni 11,5% dintre cele 1.012 de femei care au beneficiat de controale medicale gratuite în cadrul campaniei "Nu am făcut destul", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia, citând un...