Cele mai citite
 


O englezoaică mănâncă săpun şi bucăţi de burete
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O englezoaică de 21 de ani are prostul obicei de a mânca bucăţi de burete şi săpun când spală vasele sau când face duş. Potrivit The Sun, în care apare această ştire cel puţin insolită, Kerry Trebilcock din Cornwall (Marea Britanie) suferă de o boală numită Pica. Din cauza ei, fata are poftă să mănânce lucruri care nu sunt deloc comestibile.
Kerry preferă să mănânce bucăţi de burete, pe care pune muştar sau pe care le înmoaie în ciocolată caldă sau ceai. Când nu mai are bureţi, îşi îndreaptă atenţia spre săpunuri, dar nu orice fel de săpun, ci numai cele cu arome de fructe.

Totul a început în 2008. 'După o cină la care mâncasem o porţie de lasagna şi o îngheţată mare, încă mi-era foame', povesteşte Kerry. 'Ca să-mi treacă timpul, m-am hotărât să spăl vasele. Am scos din pachet un burete nou şi am simţit o nevoie irezistibilă să-l mănânc. N-avea niciun gust, dar mi s-a părut bun. M-am săturat şi stomacul mi s-a liniştit', adaugă ea. A doua zi, în timp ce făcea duş, fata a simţit aceeaşi poftă şi atunci a mâncat un săpun cu aromă de lămâie.

Tinerei i-a fost foarte greu să le spună prietenilor ce obiceiuri alimentare are. 'Mă simţeam un monstru', mărturiseşte ea. Boala i-a fost diagnosticată ca fiind sindromul Pica (nevoia constantă de a mânca lucruri neobişnuite, de la pământ, cărbune, cretă, hârtie, etc.), iar Kerry urmează un tratament pentru combaterea acestei maladii care-i poate afecta grav sistemul digestiv.

'Mănânc încă o bucăţică mică de burete şi trei linguriţe de săpun la fiecare masă. Dar fac progrese', încheie Kerry.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
McVitie’s te provoaca sa descoperi biscuitul digestiv Original McVitie’s, biscuitii creati in Anglia in anul 1892, provoaca acum romanii sa descopere gustul primei retete de biscuiti digestivi. Conform unui studiu intern realizat de McVitie’s, primii biscuiti digestivi din lume, in prezent o treime dintre consumatorii din Romania aleg gustari cu un...
Obezitate – Inelul gastric - (lb. franceza) Metoda inelului gastric este una dintre cele mai des utilizate in tratamentul obezitatii. Inelul gastric induce o senzatie rapida de satietate. Aceasta împarte stomacul într-un saculet superior (15ml), şi restulul stomacului inferior. Pacientul se simte satul imediat dupa ingerarea unei mici cantitati...
Vin, ceai, cacao: efectul protector al flavonoizilor Vinul, ceaiul, ciocolata, în primul rând, precum şi alte alimente, conţin flavonoizi, substanţe cu acţiune antioxidantă şi anti-inflamatorie, cu efect protector la nivelul inimii şi al creierului. În ultimii cincisprezece ani, s-au intensificat cercetările privind aceste molecule conţinute în alimentaţie...
Top 6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului Cine ar fi crezut ca acum, in prag de sezon rece, sanatatea intregului nostru organism poate depinde doar de cateva mici microorganisme: probioticele! Aceste bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine au un rol important in digestie insa mai mult decat atat, sunt un adevarat...
Fără cartofi prăjiţi şi ciocolată în cantinele din şcolile britanice Fără cartofi prăjiţi, produse de patiserie şi ciocolată în şcolile din Marea Britanie. Acestea sunt noile reguli dietetice anunţate marţi de ministerul de resort din această ţară, pentru a combate fenomenul obezităţii, scrie AFP.
Ciocolata ar putea fi benefică pentru inimă /studiu/ Ciocolata ar putea avea beneficii concrete pentru sistemul cardiovascular, precum scăderea uşoară a tensiunii arteriale, potrivit unui studiu la care au participat peste o mie de persoane, transmite Reuters.