Cele mai citite
 


Olanda: echipe de medici vor eutanasia la domiciliu persoane refuzate de doctorii lor
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase medici, însoţiţi de asistente medicale, vor merge de joi acasă la bolnavii incurabili ca să facă eutanasierea cerută de aceştia şi refuzată de doctorii lor, a anunţat miercuri asociaţia căreia îi aparţin medicii, citată de AFP.
'Începând de joi, +Clinica pentru capătul vieţii+ va avea echipe mobile cărora li se pot adresa persoanele ce cred că îndeplinesc criteriile pentru eutanasie', a declarat AFP Walburg de Jong, purtător de cuvânt al Asociaţiei olandeze pentru o moarte voluntară (NVVE).

Echipele mobile, formate dintr-un medic şi o asistentă medicală cu pregătire specială, vor merge la bolnavii din toată Olanda. Dacă criteriile sunt îndeplinite, medicii vor trece la eutanasierea refuzată de doctorii bolnavilor din convingere sau pentru că nu sunt instruiţi în acest scop, spune dna de Jong, adăugând că 70 de bolnavi s-au arătat deja interesaţi.

Acest proiect, aprobat de Ministerul olandez al Sănătăţii, este totuşi criticat de una din principalele asociaţii a medicilor olandezi, care se teme că medicii nu-şi cunosc destul pacienţii ca să le evalueze corect situaţia.

Potrivit NVVE, în fiecare an se fac circa 3.100 eutanasieri în Olanda, prima ţară din lume care a legalizat eutanasia, în aprilie 2002. Acesta este autorizată doar dacă pacientul o cere fiind în deplinătatea capacităţilor sale şi are dureri insuportabile din cauza unei boli diagnosticate de un medic drept incurabilă.AGERPRES/(Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Asistenta medicală care s-a sinucis după farsa a doi redactori radio a lăsat o scrisoare de adio Jacintha Saldanha, asistenta medicală care a căzut pradă farsei a doi DJ australieni - aceştia au obţinut informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton dându-se drept regina Angliei şi prinţul Charles - şi s-a sinucis din această cauză ar fi lăsat o scrisoare de adio.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.