Cele mai citite
 


Fetiţa britanică imunizată împotriva cancerului de col uterin a murit din cauza unei tumori maligne
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fetiţa din Marea Britanie care a decedat la scurt timp după ce a fost imunizată împotriva cancerului de col uterin a murit din cauza unei tumori din zona pieptului şi nu ca reacţie la vaccinul fabricat de GlaxoSmithKline, s-a aflat de pe lângă anchetatori joi, transmite din Londra agenţia Reuters.
Natalie Morton /14 ani/ s-a simţit rău lunea trecută după ce fusese vaccinată la şcoala unde învăţa, în baza unui program naţional de imunizare împotriva HPV /Human Papilloma Virus/, cu transmitere sexuală.

Fetiţa a decedat la câteva ore după ce a fost internată în spital.

''Medicii patologi au confirmat joi, la deschiderea anchetei privind decesul lui Natalie Morton, că fetiţa a murit din cauza unei tumori mari maligne, de origine necunoscută, la inimă şi plămâni'', a declarat dr. Caron Grainger, director-adjunct al serviciului public de sănătate din regiunea Coventry, unde a decedat Natalie.

''Nu există indicii că vaccinul împotriva HPV, care i-a fost administrat cu câtva timp înainte de deces, a fost un factor care să contribuie la moartea fetiţei, care ar fi putut surveni în orice moment'', a afirmat Grainger într-un comunicat.

Departamentul pe probleme de sănătate a afirmat că programul de imunizare continuă şi că, până în prezent, peste 1,4 milioane de doze de Cervarix au fost administrate.

Pe perioada anchetei, GlaxoSmithKline a retras lotul de vaccin folosit la şcoala respectivă.

Programul de imunizare a fetiţelor între 12 şi 13 ani a început în septembrie 2008, pentru a combate cancerul de col uterin, care se situează pe locul al 12-lea în ce priveşte tipurile de cancer întâlnite la femei în Marea Britanie, provocând peste 1.000 de decese în fiecare an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul reproducator feminin - limba engleza Afla care este natomia sistemului reproducator feminin
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
Programe de screening pentru cancerul de sân şi de col Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, miercuri, la Conferinţa Naţională de Oncologie cu tema ''Cancerul - de la prevenţie la paleaţie'', că începând de anul acesta, va demara două programe de screening pentru depistarea precoce atât a cancerului mamar, cât şi...
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Campanie de informare asupra vaccinării împotriva cancerului de col uterin Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat duminică că demarează, din această lună, campania de informare pentru prevenirea prin vaccinare anti HPV a cancerului de col uterin. Astfel, ministrul Ion Bazac a lansat oficial o campanie de informare pentru vaccinare, declarând că...
Biopsie endometru (lb.eng.) Animatie a procedurii prin care se efctueaza biopsia endometrului.