Cele mai citite
 


Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul unor clase, conducerea apreciind că acestea nu sunt, însă 'deosebite'.
Managerul unităţii sanitare, Adrian Strâmbeanu, a declarat, miercuri, presei, că în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) încheiat pentru anul în curs sunt prevăzute pentru decontare 29.500 de cazuri, în condiţiile în care media pacienţilor externaţi anual de la SJU Ploieşti este de 55.000 de persoane.
'Media bolnavilor externaţi din SJU într-un an e cam de 55.000 de pacienţi, aceasta fiind o statistică pe ultimii cinci ani. Faţă de această medie de 55.000 de bolnavi externaţi, contractul în 2011 a însemnat 43.000 de bolnavi care au fost plătiţi, faţă de 53.000 de bolnavi care au fost internaţi şi externaţi. Anul acesta, contractul prevede plata a 29.500 de pacienţi. În condiţiile în care media e de 55.000 şi plata se face pentru 29.500 de pacienţi, iar bugetul de venituri şi cheltuieli are două mari capitole- dintre care unul se referă la cheltuielile de personal şi acestea sunt obligatorii- pentru bunuri şi servicii, unde se găseşte şi categoria de medicamente şi materiale sanitare, există o diminuare a sursei de finanţare pe care am apreciat-o cam 17%', a explicat Strâmbeanu.
În aceste condiţii, spitalul se confruntă, periodic, cu probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente, managerul unităţii subliniind că acesta nu sunt 'deosebite' şi că toate clasele de medicamente sunt acoperite.
'La ora actuală nu sunt probleme deosebite cu medicamentele şi materialele sanitare şi cu acordarea asistenţei medicale în SJU. Dovadă stau cei 1.200 de pacienţi internaţi, blocurile operatorii şi sălile de operaţie în care se operează permanent, asta însemnând 17 săli de operaţie, secţiile de terapie intensivă pline cu pacienţi şi toate secţiile spitalului. (...) Sunt toate clasele de medicamente acoperite. În interiorul claselor de medicamente, unde pot fi cinci, şase, şapte medicamente cu aceleaşi efecte, sunt perioade în care nu sunt şase feluri de antibiotice, ci doar trei, dar ca efect terapeutic acoperă nevoia de antibiotice pentru afecţiunea pentru care este internat pacientul. Din clasele de medicamente nu ne lipsesc antibiotice, anticoagulante, anestezice şi altele, dar în interiorul clasei respective, periodic nu sunt toate medicamentele, dar celelalte înlocuiesc efectele celui care lipseşte', a declarat managerul SJU Ploieşti.
Mai mulţi pacienţi ai SJU Ploieşti au acuzat, recent, că ar fi fost nevoiţi să îşi cumpere medicamentele de care aveau nevoie de perioada internării, deoarece acestea nu existau în spital. AGERPRES/(A-Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Prahova: Cuantumul coplăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stabilit la 10 lei Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...