Cele mai citite
 


Sălaj: Investiţie de 1,3 milioane de lei pentru modernizarea spălătoriei spitalul judeţean
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 1,3 milioane de lei au fost investiţi în lucrările de reabilitare şi modernizare ale spălătoriei din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău - cea mai mare unitate sanitară din Sălaj, aceasta devenind astfel una dintre cele mai moderne spălătorii din ţară, potrivit conducătorilor instituţiei.
"O spălătorie de spital nu e o spălătorie oarecare, din moment ce obiectivul principal era acela de a da siguranţă şi confort atât bolnavilor, cât şi personalului din Spital. Pentru că dincolo de îndepărtarea unor pete mai mult sau mai puţin dificile, partea de dezinfecţie şi sterilizare este foarte importantă pentru reducerea infecţiilor nosocomiale", a declarat miercuri, la inaugurarea noii investiţii, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
Spălătoria este organizată după standardele europene, cu circuite care fac ca lenjeria murdară să nu intre în contact cu cea curată, dar şi cu sisteme de protecţie a persoanelor care lucrează acolo
"Poţi să ai o sterilizare foarte performantă, dacă celelalte funcţionalităţi din spital nu sunt pe măsură, iar actul medical şi sănătatea pacientului poate suferi. Tocmai de aceea, reabilitarea acestei secţii reprezintă încă un pas în modenizarea Spitalului Judeţean, pentru a putea face faţă tuturor cerinţelor sălăjenilor care la un moment dat îşi pierd sănătatea", a adăugat Tiberiu Marc.
Noua spălătorie este dotată cu cinci maşini de spălat noi, patru uscătoare, două calandare, masă şi presă pentru călcat, o masă de inspecţie, 22 de cărucioare noi, un sistem de ventilaţie centralizat şi individualizat, un sistem de evacuare abur, dar şi circuite şi instalaţii noi, sumele investite fiind atât din fondurile proprii ale unităţii şi ale Consiliului Judeţean Sălaj, cât şi din cele ale asociaţiei Medical Support in România, care a contribuit la partea de dotare.
"Nu mai există în ţară o asemenea spălătorie. Este cea mai nouă, dar si cea mai modernă şi bine dotată din ţara", a afirmat Laurenţiu Barna, managerul Spitalului Judeţean, care a subliniat faptul că se are în vedere oferirea de servicii şi altor spitale.
"Până acum plăteam cam 180 de milioane de lei pe lună pentru 500 de kilograme de lenjerie trimisă zilnic pentru spălare la Bucureşti. Însă urmează să facem un bilanţ al costurilor, şi poate vom reuşi să facem şi puţină economie. Însă trebuie sp ţinem cont că noi nu doar spălăm rufele, ci le şi dezinfectăm. Şi poate vom reuşi să atragem şi alte spitale din zonă, care nu au servicii de spălătorie atât de performante", a precizat Barna. AGERPRES/(AS - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...
Sălaj: Secţie nouă de oncologie la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a finalizat reabilitarea Secţiei de Oncologie în urma unei investiţii totale de peste un milion de lei, din fonduri provenind de la Ministerul Sănătăţii, alături de fonduri proprii şi ale Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.