Cele mai citite
 


Sibiu: Peste 90 de persoane s-au ales cu fracturi din cauza trotuarelor necurăţate de gheaţă
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 91 de sibieni, din cei peste 500 care au ajuns în primele două luni ale anului la spital cu diverse fracturi, au declarat că au alunecat pe gheaţa necurăţată de pe trotuar.
"În perioada 31.12.2011 - 29.02.2012, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu s-au înregistrat 535 de fracturi. Din cei 535 de pacienţi, 154 au fost internaţi la secţia de Ortopedie. Din totalul fracturilor, 91 au avut drept cauză căzături pe gheaţă, 21 - agresiuni şi 10 - accidente rutiere. 25 de pacienţi cu fracturi cauzate de căzături pe gheaţă au fost internaţi la secţia de Ortopedie, ceilalţi pacienţi au plecat cu recomandări", a declarat joi, pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Problema gheţii necurăţate de pe trotuare a nemulţumit autorităţile sibiene, inclusiv pe primarul Klaus Iohannis.
Recent, edilul Sibiului a declarat într-o conferinţă de presă că firma de deszăpezire care ar fi trebuit să cureţe trotuarele din municipiu va pierde o parte din banii alocaţi de municipalitate, deoarece multe trotuare au fost bună perioadă de timp, adevărate patinoare. Iohannis a recunoscut că, din păcate, Primăria este nevoită să dea amenzi sibienilor, din cauză că aceştia nu au ieşit la timp să îşi măture zăpada din faţa casei sau a blocului, ceea ce a făcut ca gheaţa să acopere trotuarele.
"Nu am spus că sunt foarte mulţumit de cum arată trotuarele. Cei care trebuiau să facă deszăpezirea s-au mişcat prea încet în ce priveşte trotuarele. Lucrurile pentru firme se vor traduce în bani, acolo unde nu s-a făcut treaba ca lumea, acolo se plăteşte", a atras atenţia atunci edilul Sibiului.
El a amintit că a dat numeroase avertismente si amenzi sibienilor care nu au ieşit să-şi cureţe trotuarul din faţa casei.
"Da, din păcate sunt mulţi sibieni care nu au înţeles că e treaba lor să cureţe trotuarul din faţa casei. Ca să nu mai vorbim de asociaţiile de locatari din blocuri, care nu au curăţat nimic, cu excepţiile lăudabile de rigoare. Inspectorii de la Domeniul Public au dat un număr mare de avertizări, dar şi de amenzi. Este regretabil că trebuie să se recurgă la acest mijloc, dar nu vedem altă cale", preciza Iohannis.
Câteva sute de sibieni au fost amendaţi sau avertizaţi de la începutul anului, pentru că nu au curăţat trotuarele de gheaţă şi zăpadă. Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Primăria Sibiu a aplicat peste o sută amenzi celor care nu şi-au curăţat trotuarele, majoritatea fiind persoane fizice. Cuantumul amenzilor pentru persoanele fizice este între 50 şi 150 de lei, iar pentru persoanele juridice între 70 şi 250 de lei. AGERPRES/(AS,A-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel puţin trei sibieni ajung, zilnic, la ortoped cu fracturi din cauza gheţii Cel puţin trei sibieni ajung la ortoped zilnic pentru a-şi pune în ghips mâinile sau picioarele, din cauza gheţii, numărul celor care au suferit fracturi în luna ianuarie fiind de 200, din care peste 80 au afirmat că au alunecat pe trotuar sau pe stradă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Raluca...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Sibiu: Cel puţin cinci fracturi zilnic, deşi nu este zăpadă Cel puţin cinci sibieni au suferit fracturi ale membrelor, în medie zilnic, de la începutul anului, deşi nu prea există zăpadă şi gheaţă pe trotuarele şi străzile din oraş, iar la schi nu s-a înregistrat decât un accidentat uşor, pe pârtia din staţiunea Păltiniş, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful...
Comunicat de presă - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu În urma accidentului rutier din această dimineaţă de la Porumbacu de Jos, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu au fost aduşi doi pacienţi: un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 36 de ani.
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.
Sibiu: 22 de persoane au ajuns la spital după ce au căzut pe gheaţă; Primăria dă amenzi pentru trotuarele necurăţate Un număr de 22 de sibieni au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu în ultimele trei zile, după ce au căzut pe gheaţă, medicii ortopezii diagnosticând 18 pacienţi cu fracturi, potrivit statisticii spitalului sibian.