Cele mai citite
 


Sibiu: Şapte focare cu 79 de liceeni bolnavi de rubeolă
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că alţi 19 liceeni de la Colegiul Tehnic "Independenţa" s-au îmbolnăvit de rubeolă, acesta fiind cel de al şaptelea focar, numărul total al liceenilor depistaţi cu această boală ajungând la 79.
"În cursul acestei zile (joi - n.r.), specialiştii epidemiologi din DSP Sibiu au anunţat apariţia celui de-al şaptelea focar de rubeolă, la Colegiul Tehnic 'Independenţa' din Sibiu, cu un număr de 19 cazuri. Celelalte şase focare declarate până în prezent sunt Colegiul Economic 'Gh. Bariţiu' (14 cazuri), Industrial Alimentar (7), Energetic (11 cazuri), 'O.Goga' (16), 'Gh. Lazăr' (6) şi 'O. Ghibu' (6)", se arată în comunicatul DSP Sibiu.
Medicii recomandă izolarea bolnavilor de rubeolă cel puţin cinci zile de la începutul erupţiei pe piele şi tratament de specialitate.
Cazurile de rubeolă au crescut de aproape şase ori în primele două luni ale acestui an, faţă de întreg anul 2011, ajungându-se până în prezent la aproape 150 de bolnavi doar în 2012, faţă de 25 cât au fost înregistraţi anul trecut, conform DSP.
Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii reiese că, la nivel naţional, există regiuni în care evoluează, încă din trimestrul IV al anului trecut, un val epidemic de rubeolă. Cele mai multe îmbolnăviri sunt înregistrate în judeţele din nord-vestul teritoriului. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Creştere alarmantă a numărului cazurilor de rubeolă Cazurile de rubeolă au crescut de cinci ori în primele două luni ale acestui an, faţă de întreg anul 2011, ajungându-se până în prezent la 127 de bolnavi doar în 2012, faţă de 25 cât au fost înregistraţi anul trecut, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului...
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Olt: Peste 130 de cazuri de rubeolă în zona Caracal Cazurile de elevi care au contractat rubeolă s-au dublat în perioada vacanţei şcolare şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că de la izbucnirea focarului la Caracal în luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent s-au înregistrat 133 de îmbolnăviri.
Sibiu: Numărul cazurilor de rubeolă a crescut la 217 Numărul cazurilor de rubeolă în judeţul Sibiu a crescut la 217, cele mai multe fiind înregistrate în luna februarie, conform unui comunicat remis luni, AGERPRES, de Direcţia de Sănătate Publică.
DSP Sibiu: Record de liceeni cu rubeolă - de 28 de ori mai mulţi bolnavi în 2012, faţă de anul trecut Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 702 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de 28 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de epidemiologii...
Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute...