Cele mai citite
 


Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit reprezentanţilor CJAS Vaslui, laboratoarelor de analize medicale le-a fost alocată pentru luna martie peste 164.000 lei pentru analize gratuite.
Fondurile sunt mai mici cu peste 29.000 lei faţă de luna martie a anului trecut, când laboratoarele au primit peste 193.000 lei.
'Celor 13 laboratoare de analize medicale cu care CJAS Vaslui este în contract li s-au alocat 134.000 de lei, cu 15% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Conform legislaţiei în vigoare, la contractare s-a reţinut o rezervă de 10%, care anul acesta este de 250.700 lei, ce poate fi angajată cu acordul CNAS în semestrul II', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihaela Chitariu, purtătorul de cuvânt al CJAS Vaslui.
În prezent, cele 13 laboratoare au întocmite liste de aşteptare cu sute de vasluieni care doresc să efectueze gratuit analizele medicale.
'Dacă până la sfârşitul lunii un furnizor epuizează plafonul alocat, poate să întocmească liste de prioritate pentru serviciile medicale programabile', a mai spus Mihaela Chitariu. AGERPRES/(AS-Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.
Vaslui: Fonduri insuficiente pentru laboratoarele de analize medicale Sute de persoane din judeţul Vaslui sunt înscrise pe listele de aşteptare ale laboratoarelor de analize medicale.
Mehedinţi: Controale la laboratoarele de analize medicale care invocă epuizarea fondurilor repartizate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi va demara, începând de marţi, controale la cele şase laboratoare de analize medicale din judeţ, a declarat directorul instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Bani în plus de la CJAS pentru laboratoarele de analize medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a alocat, suplimentar, 322.000 de lei celor 12 laboratoare de analize medicale din judeţ.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Harghita: Laboratoarele de analize din Topliţa, fără contract cu CJAS Cele două laboratoare de analize medicale din zona Topliţa nu au mai putut încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, întrucât nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute de lege.