Cele mai citite
 


I.Bazac :Tichetele de sănătate încurajează accesarea medicinei primare
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul demisionar al sănătăţii, Ion Bazac, a reliefat, cu prilejul ultimului său discurs în calitate de ministru, susţinut la Forum Invest 2009, că tichetul de sănătate va încuraja accesarea medicinii primare şi va permite ca medicii din spitale să aibă timpul şi resursele să trateze acele cazuri care sunt de competenţa lor.
În plus, a mai susţinut acesta, categoriile defavorizare nu vor achita aceste tichete, costurile fiind suportate de către aparţinătorii lor.
' Trebuie să fie foarte clar: asistenţa medicală costă şi cineva trebuie să o plătească. Pentru toţi ceilalţi, efortul va fi redus prin limitarea contribuţiei personale prin tichete la o valoare de
600 lei/an, valoare deductibilă din impozitul pe venitul personal sau al angajatorului', a prcizat el. Ministerul Sănătăţii a realizat în premieră anul acesta semnarea primului contract de finanţare cu fonduri europene, a reliefat dr. Bazac. Este vorba despre implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică, care primeşte fonduri de 71 mil. lei prin finanţare pentru ca programele naţionale să trateze şi să furnizeze în continuare medicamentele vitale pentru bolnavii cronici.
La încheierea mandatului de numai zece luni, dr. Ion Bazac afirmă că ştie care sunt aşteptările în ceea ce priveşte Sănătatea şi care sunt cuvintele cheie pe buzele tuturor - acum, mai bine, mai eficient şi cu mai multă grijă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coplata agreată de medicii de familie Reprezentanţii medicilor de familie sunt de acord cu introducerea coplăţii întrucât aceasta va reduce numărul de solicitări ale pacienţilor pentru trimiteri şi analize.
Manageri de spitale: Coplata, dacă nu se aplică în sistemul de urgenţe, este binevenită în lipsa altor soluţii de finanţare Managerii de spitale apreciază în cea mai mare parte că introducerea coplăţii, prevăzută pentru începutul lunii martie, este binevenită, chiar dacă este vorba despre o sumă modică.
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
PSD susţine introducerea coplăţii, însă invocă necesitatea unor soluţii compensatorii şi alternative Partidul Social Democrat susţine introducerea coplăţii în sistemul public de sănătate ca principiu de îmbunătăţire a relaţiilor dintre medic şi pacient, însă invocă necesitatea elaborării de către Guvern a unui set de soluţii compensatorii, a declarat joi fostul consilier în Ministerul Sănătăţii Alexandru...