Cele mai citite
 


Avocat din Brăila, fost consilier juridic la CAS, deferit justiţiei de DNA
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 mar /Agerpres / - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru trafic de influenţă.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei pentru aceeaşi infracţiune Jan Neagu, persoană fără calitate specială.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2008, inculpaţii Burghilă şi Neagu i-au pretins unei persoane denunţătoare suma de 20.000 euro afirmând că au amândoi influenţă pe lângă funcţionarii Casei de Asigurări Sociale de Sănătate Constanţa, precum şi pe lângă funcţionarii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Colegiului Medicilor Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Sanitară şi Medicină Preventivă (SANEPID) Constanţa, etc.
DNA susţine că cei doi inculpaţi au promis că vor interveni pe lângă funcţionari pentru ca fiica denunţătoarei să îşi deschidă un cabinet medical, cu specializarea medicină de familie, în municipiul Constanţa şi să încheie un contract de prestări servicii medicale cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate Constanţa.
Sursa citată menţionează că din banii pretinşi, inculpaţii au primit suma de 18.000 euro.
În vederea restituirii sumei de 15.700 de euro care nu a fost recuperată, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatei Burghilă.
În 10 februarie, Curtea de Apel Galaţi a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Burghilă, însă după cinci zile Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.
Faţă de inculpatul Jan Neagu, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi. AGERPRES/(AS-Mădălina Cochinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
DIICOT: Cinci inculpaţi trimişi în judecată pentru decontări ilegale de peste 7 milioane de lei de la CJAS Brăila Procurorii DIICOT au dispus, marţi, trimiterea în judecată a cinci persoane şi a societăţii Ahmeya Pharm SRL într-un dosar care vizează decontări ilegale de peste 7 milioane de lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila.
UPDATE DIICOT: 59 de percheziţii la medici şi farmacişti din Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Vrancea Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, luni, 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea la farmacişti şi medici acuzaţi că ar fi decontat în mod fraudulos sume mari...
Sălaj: Fostul manager şi directorul medical al unui spital privat, trimişi în judecată pentru internări fictive Fostul manager şi directorul medical al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, spital privat din Zalău aparţinând unei fundaţii non-profit româno-olandeze, au fost trimişi în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj într-un dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi ...
Şeful Centrului Medical Alba, Radu Mircea Loiş, deferit justiţiei de DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Mircea Loiş, medic şef al Centrului Medical Judeţean (CMJ) Alba din cadrul Direcţiei Medicale a Ministerului Administraţiei şi Internelor, ofiţer de poliţie cu gradul de comisar şef...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.