Cele mai citite
 


China admite că 2/3 dintre oraşele sale depăşesc pragul de poluare atmosferică
sâmbătă, 3 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China a admis vineri că două treimi dintre oraşele de pe teritoriul său depăşesc pragul de poluare atmosferică prevăzut de noile norme care contabilizează particulele fine, cele mai periculoase pentru sănătate, informează AFP.
Cedând presiunii populare, guvernul chinez a ordonat miercuri instituirea până la sfârşitul acestui an a unor măsurători privind poluarea aerului care să ţină cont de particulele cu diametrul mai mic sau egal cu 2,5 microni, care pătrund mai adânc în plămâni.

Obligativitatea unor noi măsurători privind poluarea atmosferică se va aplica în acest an tuturor capitalelor de provincie şi de regiune, ca şi la Shanghai şi Beijing.

'După instituirea noilor norme, două treimi dintre oraşele naţiunii noastre nu vor atinge nivelul cerut în privinţa calităţii aerului', a admis într-o conferinţă de presă, la Beijing, Wu Xiaoqing, ministru adjunct pentru apărarea mediului. Aceasta dovedeşte 'amploarea provocării', a adăugat oficialul chinez.

Noile norme chinezeşti sunt menite să răspundă recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind lupta împotriva poluării atmosferice în ţările în curs de dezvoltare, dar pragurile alese sunt de trei ori mai ridicate decât obiectivele recomandate de OMS.

Autorităţile au fost frecvent acuzate în ultimele luni că subestimează gravitatea poluării atmosferice în zonele urbane, mai ales în capitală, Beijing.

China, a doua economie a planetei şi prima piaţă mondială de automobile, îşi vede mediul înconjurător ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, traficul rutier în constantă expansiune şi laxismul său în ceea ce priveşte protecţia ecosistemelor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Respectarea normelor mondiale privind poluarea aerului ar putea salva milioane de vieţi (studiu) Mai mult de doua milioane de decese ar putea fi prevenite în întreaga lume în fiecare an, dacă ar fi respectate normele de poluare a aerului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în China şi India, potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology...
Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă (studiu) Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă şi poate chiar să ducă la deces, relevă un amplu studiu internaţional citat joi de BBC.
Peste 2 milioane de oameni mor anual din cauza poluării aerului (OMS) Peste două milioane de oameni mor în fiecare an pe glob în urma unor boli provocate de poluarea aerului, relevă un studiu publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, potrivit AFP.
OMS: Bolile cauzate de poluarea atmosferică din Europa provoacă anual cheltuieli de 1,6 trilioane de dolari Copenhaga, 29 apr /Agerpres/- Aproximativ 600.000 de persoane dintr-un total de 53 de ţări din Europa au murit prematur în 2010 din cauza poluării atmosferice, în special cu microparticule din gazele de ardere din industrie, de la vehicule sau combustibili folosiţi în gospodării, informează marţi un...
Costurile poluării la Beijing, între 19 şi 39 miliarde de dolari pe an Poluarea aerului la Beijing şi în zonele limitrofe, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din zonă, provoacă totodată pagube metropolei chineze de ordinul a 19-39 de miliarde de dolari pe an, ceea ce constituie între 3,4% şi 6,7% din Produsul Intern Brut al capitalei Chinei, potrivit MarketWatch...
OMS a salutat introducerea la Beijing a codului roşu de poluare atmosferică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat miercuri instituirea de luni a unui cod roşu de alertă din cauza nivelurilor de smog din Beijing, o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce priveşte utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013, informează agenţia...