Cele mai citite
 


Oltean (PDL) despre şeful CNAS: Duţă este foarte priceput, foarte bun
sâmbătă, 3 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, este "foarte priceput, foarte bun".
"Nu vreau să intru într-un comentariu, pentru că nu am suficiente informaţii şi nu mă pricep. Ştiu un lucru: că Duţă este foarte priceput, foarte bun. Nu ştiu dacă politica în acest domeniu este absolut una corectă şi de aceea mă feresc să intru într-un domeniu la care nu mă pricep", a spus Oltean, răspunzând unei întrebări legate de cine se face vinovat de criza medicamentelor pentru bolnavii de cancer.
Ioan Oltean consideră că CNAS nu poate şi nu trebuie să fie şantajată de nimeni, dar spune că priceperea şi şantajarea sunt lucruri diferite.
"Eu cred că statul nu poate şi nu trebuie să fie şantajat de către nimeni şi niciun fel de funcţionar al statului nu poate şi nu trebuie să fie şantajat. Iar o instituţie ca şi CNAS nu poate fi şantajată de către nimeni, ea face politica guvernului, politica ţării în domeniul sănătăţii, iar aici nu poate fi vorba de şantaj. Nu înseamnă că dacă omul spune un lucru care poate s-a întâmplat în realitate nu este priceput. Priceperea este una, şantajul este alta", a afirmat liderul PDL.
Oltean spune că activitatea lui Lucian Duţă la CNAS poate fi analizată doar de către primul ministru şi ministrul sănătăţii, dar că susţine orice funcţionar care îşi face treaba corect.
"Eu susţin tot ce este absolut corect şi legal în ţara aceasta. Orice funcţionar care îşi face treaba absolut corect este susţinut, însă analiza şi aprecierea nu este la îndemâna mea, ci la îndemâna primului ministru şi a ministrului sănătăţii care lucrează direct cu cel ce deţine această funcţie. Ei sunt în măsură să aprecieze dacă acolo lucrurile merg corect sau nu", a mai spus Ioan Oltean. AGERPRES (A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Bolnavii de cancer fac un apel către autorităţi să le redea şansa de a trăi prin deblocarea accesului la tratamente Membrii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac un apel disperat către autorităţi pentru a le reda şansa de a trăi, şansa care le-a fost luată prin decizia CNAS de a bloca accesul pacienţilor la tratamentele care-i mai ţin în viaţă se arată într-un comunicat al federaţiei...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...
Vlad Voiculescu: Ieftinim majoritatea medicamentelor, în trepte, pentru a evita o criză Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi ieftinite majoritatea medicamentelor emise pe bază de reţetă, în trepte, cel mai probabil începând din primul trimestru al anului viitor.
Cum se descurcă bolnavii de cancer din România (presă) Circa 20 de medicamente împotriva cancerului sunt indisponibile, la ora actuală, în România, situaţie care durează de peste şase ani şi care nu încetează să se înrăutăţească, semnalează, luni, site-ul la-croix.com, potrivit căruia aceasta obligă mii de pacienţi să recurgă la diverse mijloace pentru a-şi...