Cele mai citite
 


Peste 900.000 de vieţi salvate datorită colaborării între serviciile privind HIV şi tuberculoza /OMS/
sâmbătă, 3 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase, Plamanii
 

Îmbunătăţirea colaborării între serviciile pentru tuberculoză şi cele pentru HIV/SIDA a permis salvarea a circa 910.000 de vieţi omeneşti la nivel mondial, în ultimii şase ani, relevă statisticile publicate vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, transmite AFP.

Această colaborare are în vedere protejarea împotriva tuberculozei a persoanelor seropozitive.

Având în vedere că virusul HIV slăbeşte sistemul imunitar, persoanele seropozitive sunt predispuse şi la tuberculoză.

OMS a stabilit noile măsuri de colaborare în 2004, iar de atunci numărul persoanelor care trăiesc cu HIV şi au fost depistate cu tuberculoză a crescut de aproape 12 ori, de la 200.000 în 2005 la peste 2,3 milioane în 2010, şi în acelaşi timp a crescut şi nivelul de depistare a HIV în rândul pacienţilor cu tuberculoză - de la 470.000 în 2005 la peste 2,2 milioane în 2010.

'Trebuie să atacăm tuberculoza la fel cum ne ocupăm şi de HIV', a declarat dr. Gottfried Hirnschall, dierctor al departamentului HIV/SIDA de la OMS.

Organizaţia preconizează în acest scop trei tipuri de măsuri - depistarea sistematică a HIV în cazul pacienţilor cu tuberculoză, în rândul celor care prezintă simptome de TBC şi al partenerilor sau familiilor acestora; punerea la dispoziţia pacienţilor a cotrimoxazolului, medicament destinat să prevină infecţiile pulmonare; începerea unui tratament antiretroviral pentru toţi pacienţii cu tuberculoză şi HIV, cât mai devreme posibil.

Noua politică de prevenire, diagnosticare şi tratare în comun a tuberculozei şi HIV urmează să fie prezentată detaliat luni, 5 martie, în cadrul unei importante conferinţe ştiinţifice cu privire la HIV/SIDA, Conferinţa anuală cu privire la retrovirusuri şi infecţiile oportuniste, care va avea loc la Seattle /SUA/.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză la nivel mondial, în scădere pentru al treilea an conscutiv (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză, care a ucis 1,3 milioane de persoane în 2012 la nivel mondial, a înregistrat o scădere pentru al treilea an consecutiv, însă această boală rămâne 'o problemă majoră de sănătate', a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...
OMS face apel la peste 30 de ţări să elimine tuberculoza la orizontul lui 2050 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel joi la peste 30 de ţări să adopte în această săptămână, cu ocazia unei reuniuni ce va avea loc la 4 şi 5 iulie la Roma, un nou cadru pentru a elimina tuberculoza la orizontul lui 2050, relatează AFP.
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...