Cele mai citite
 


Siria: Convoiul Crucii Roşii Internaţionale nu a putut intra în Baba Amr
sâmbătă, 3 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Convoiul de şapte camioane ale Crucii Roşii Internaţionale (CICR) şi Semilunii roşii arabe siriene (CRAS) nu a putut intra vineri după-amiaza în cartierul Baba Amr din oraşul rebel sirian Homs, recucerit joi de forţele regimului lui Bashir al-Assad, informează Reuters şi AFP.
Convoiului nu i s-a permis accesul în Baba Amr, a indicat preşedintele Crucii Roşii Internaţionale, Jakob
Kellenberger, calificând situaţia drept "inacceptabilă". Convoiul rămâne în această noapte la Homs, în speranţa că va putea pătrunde în foarte scurt timp în acest cartier, a precizat Kellenberger, într-un comunicat difuzat la Geneva.

Potrivit unor voluntari de la faţa locului, militarii au invocat raţiuni de securitate, respectiv curăţarea sectorului de mine şi de explozivi lăsaţi de rebeli, pentru a amâna intrarea convoiului.

Camioanele transportă alimente, medicamente, pături, lapte praf şi diverse echipamente.

CICR a anunţat joi că a primit "semnale pozitive" de la autorităţile siriene cu privire la cererea sa de armistiţiu umanitar timp de două ore pe zi.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut joi Damascului "să autorizeze accesul liber, total şi imediat al personalului umanitar la toate populaţiile care au nevoie de ajutoare".AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Bacău: Voluntari ai Crucii Roşii au "deschis" uşa unor persoane vârstnice singure Voluntarii filialei băcăuane a Crucii Roşii au distribuit, marţi, pachete cu alimente către 70 de persoane vârstnice din judeţul Bacău rămase fără niciun sprijin.
Bacău: Filiala Crucii Roşii iniţiază o campanie de colectare de ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Galaţi Filiala băcăuană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie iniţiază, începând de marţi, o campanie de colectare a ajutoarelor destinate persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor de săptamâna trecută din judeţul Galaţi, a declarat pentru AGERPRES preşedintele organizaţiei, Marcel Babliuc.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.