Cele mai citite
 


Virusul herpes simplex activează răspunsul imunitar
sâmbătă, 3 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Virusul herpes simplex (HSV) nu blochează apărarea organismului, ci, din contră, activează răspunsul imunitar, potrivit unui studiu internaţional condus de Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice (CSIC) din Spania, informează EFE.

Conform autorilor acestui studiu publicat recent în revista 'PLoS Pathogens', concluziile sunt 'cu totul neaşteptate', deoarece până acum se credea că virusul herpes simplex ataca organismul blocându-i apărarea.

Virusul herpes simplex duce la apariţia de pustule la nivelul buzei, produce herpes genital, conduce la encefalită sau la orbire.

Potrivit studiului, o componentă a virusului herpes simplex, glicoproteina G, poate potenţa funcţia unor proteine numite chemochine. Acestea reglează migrarea către infecţie a leucocitelor, celule care apără organismul împotriva agenţilor patogeni.

Rezultatele pun sub semnul întrebării modelele actuale şi arată că 'mai sunt multe de studiat' despre modularea sistemului imunitar şi funcţiile sistemului imunitar, potrivit lui Abel Viejo, cercetător în cadrul Centrului de Biologie Moleculară 'Severo Ochoa'.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Herpesul genital Herpesul genital, o boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul.
Peste două treimi dintre persoanele sub 50 de ani suferă de herpes (OMS) Două treimi dintre persoanele sub 50 de ani din întreaga lume sunt afectate de virusul herpesului de tip 1, o infecţie incurabilă aflată la originea herpesului şi, uneori, a herpesului genital, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează agenţia France Presse.
Afla totul despre herpesul genital Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală (BTS) cauzată de virusurile herpes simplex tip 1 (HSV 1) sau tip 2 (HSV 2). Majoritatea cazurilor de herpes genital se datorează HSV 2. Majoritatea persoanelor infectate cu unul din tipurile de virus herpetic nu au simptome, sau acestea...
Boala Alzheimer ar putea avea legătură cu virusul herpesului (studiu) Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetătorii suedezi de la Universitatea din Umea, scrie marţi passionsante.be.
Cercetătorii australieni se apropie de vindecarea definitivă a infecţiei cu virusul herpetic Cercetătorii australieni consideră ca au spart codul care ar putea duce la ţinerea sub control a temutului virus herpetic, care provoacă pe nepregătite inflamaţii recurente, informează agenţia de presă Xinhua.
VIRUSUL ZIKA Fragmente genetice de Zika au fost găsite în ochi şi lacrimi de şoareci de laborator infectaţi Fragmente genetice de Zika au fost găsite în ochi şi lacrimi de şoareci de laborator infectaţi, această descoperire oferind o potenţială nouă cale de infectare la oameni, relatează marţi Reuters, care citează un studiu realizat în Statele Unite.