Cele mai citite
 


Germania: 820 de ferme afectate de virusul Schmallenberg
duminică, 4 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 820 de ferme de bovine, ovine şi caprine au fost afectate de virusul Schmallenberg, care cauzează malformaţii congenitale la animale, au anunţat vineri autorităţile sanitare, citate de AFP.
Potrivit raportului prezentat la 2 martie, virusul Schmallenberg a fost detectat la 716 ferme de oi, 66 de ferme de vaci şi 38 de ferme de capre, a precizat Institutul Friedrich-Loeffler (FLI), însărcinat cu supravegherea epizootiilor în Germania. Dintre acestea, 525 de ferme afectate se află în trei din cele 16 landuri ale Germaniei, şi anume Renania de Nord, Saxonia Inferioară şi Hessa.

În Germania, boala s-a manifestat în principal prin miei născuţi morţi sau cu malformaţii cerebrale. Consecinţele acesteia pentru viţei, a căror perioadă de gestaţie este mai lungă, vor deveni vizibile în cursul lunii martie.

FLI estimează că primele cazuri de infectare datează din vara anului 2011 şi aminteşte că virusul, transmis prin muşcăturile de insecte, nu poate fi transmis la om sau de la un animal la altul, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animalelor (OIE).

Cu toate acestea, Institutul federal de supraveghere sanitară Robert-Koch (RKI) a declarat pentru AFP că a lansat o investigaţie pentru a se asigura că niciun fermier nu a fost infectat. 'Am cerut crescătorilor de ovine mostre de sânge care sunt analizate în prezent', a precizat purtătorul de cuvânt al RKI.

Virusul, identificat pentru prima dată în noiembrie 2011 în Germania, în satul Schmallenberg, a mai fost detectat în Olanda, apoi în Belgia, Franţa, Marea Britanie şi recent în Italia.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.
Spitalul ororilor din Falluja: tragedia copiilor născuţi morţi şi cu malformaţii La Spitalul General din Falluja /69 de km la vest de Bagdad/ există un număr fără precedent de copii născuţi morţi, cu handicap sau malformaţii congenitale. Ce se află în spatele acestui fenomen?, se întreabă joi cotidianul britanic The Independent, care publică un amplu articol după vizita unor reporteri...
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
VIRUSUL ZIKA Un al doilea posibil vaccin este în curs de testare în SUA Autorităţile sanitare americane au lansat studii clinice, pe oameni, pentru un al doilea vaccin împotriva virusului Zika, care poate provoca malformaţii congenitale şi se propagă actualmente în SUA şi în America Latină, informează agenţia France Presse (AFP).
Principalele evenimente externe ale zilei de 1 februarie - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reunit Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial. Reuniunea a survenit în contextul în care OMS a avertizat în urmă cu...
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...