Cele mai citite
 


Iaşi: Ministrul Sănătăţii vrea ca bolnavii să stea mai puţin timp în spital
duminică, 4 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Durata spitalizării bolnavilor va fi modificată, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi.
'Bolnavii noştri stau prea mult timp în spitale. La noi, se stă cu trei-patru zile mai mult în spitale decât se stă în Uniunea Europeană', a afirmat ministrul Sănătăţii.
Potrivit oficialului, pacienţii care au nevoie de mică chirurgie sau de stabilirea unui diagnostic vor petrece mai puţin timp în spital, iar cei care au nevoie de un diagnostic pentru afecţiunile lor vor trebui să se prezinte mai întâi în ambulatoriu. La rândul lor, cei care au nevoie de endoscopie digestivă vor avea nevoie de patru zile de spitalizare, jumătate faţă de câte sunt necesare în prezent.
Anunţul vine după ce reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi au trimis mustrări mai multor medici care au recomandat pacienţilor lor să îşi facă analizele de laborator pentru a afla care este cauza problemelor lor de sănătate. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ladislau Ritli: Institutul de Oncologie de la Iaşi, la standarde ridicate Institutul Regional de Oncologie din Iaşi va fi unul dintre cele mai performante instituţii de profil din ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu ocazia unei vizite efectuate marţi la unitatea medicală.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii a prezentat noua Lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi s-a aflat, vineri, la Iaşi, pentru a prezenta noua Lege a Sănătăţii, care vizează modul de reorganizare a sistemului de asigurări de sănătate, organizarea şi funcţionarea spitalelor, precum şi creşterea controlului calităţii serviciilor şi creşterea rolului Ministerului...
Ladislau Ritli: În studenţie trebuie pus accent mai mult pe comunicare, etică, medicina primară şi de urgenţe Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, luni, la Iaşi, că şcoala de medicină trebuie să pună mai mult accent pe medicina primară, pe cea de urgenţe şi etică medicală.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii dă asigurări că şi anul acesta vor fi deblocate posturi Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi, la Iaşi, că deblocarea posturilor din sistemul sanitar va continua şi anul acesta.
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.