Cele mai citite
 


România va coopera cu Republica Moldova în domeniul tineretului şi sportului
duminică, 4 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cătălin Baba, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România şi Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova au semnat sâmbătă în contextul şedinţei comune a celor două Guverne, desfăşurată la Iaşi, o Înţelegere bilaterală privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului.
Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, înţelegerea stabileşte principalele domenii de interes care vor forma obiectul colaborării dintre cele două instituţii de tineret şi sport centrale, precum şi obligaţiile părţilor privind acţiunile ce se vor desfăşura în baza acesteia.
"Cooperarea în domeniul tineretului se referă la tinerii având vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani şi se va face prin schimburi de delegaţii de tineret, schimburi de experienţă între specialişti, participarea la tabere tematice, participarea la festivaluri culturale şi folclorice pentru tineret. În domeniul sportului, colaborarea se va realiza prin participarea echipelor sportive la competiţii şi la antrenamentele din cele două state, schimburi de antrenori, medici sportivi, reprezentanţi ai federaţiilor sportive", se mai arată în comunicat.
În vederea punerii în aplicare a Înţelegerii, în termen de o lună de la intrarea ei în vigoare, se va constitui o Comisie mixtă pentru colaborarea în domeniile tineretului şi sportului.
Înţelegerea este valabilă pentru o perioadă de 5 ani şi se va prelungi automat pentru încă o perioadă de 5 ani, dacă niciuna dintre părţi nu va notifica în scris, prin canale diplomatice, intenţia de a o întrerupe. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Schimb de experienţă între psihiatrii din Iaşi şi Bălţi, Republica Moldova Un grup de cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi se află la Iaşi pentru a efectua un schimb de experienţă, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu.
UMF Iaşi a lansat un proiect transfrontalier cu universităţile de medicină din Chişinău şi Odessa Reprezentanţii universităţilor de medicină din Iaşi, Chişinău şi Odessa au semnat un acord de colaborare universitară, bazat pe scopuri comune de promovare a educaţiei şi a cercetării, un prim rezultat al acestuia fiind un proiect în valoare de 1,4 milioane euro vizând cercetarea în comun a bolilor cronice...
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ