Cele mai citite
 


Gorj: Plafonul pentru reţetele compensate, epuizat într-o oră
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 70 de farmacii din judeţul Gorj au epuizat, într-o oră, plafonul provizoriu prevăzut pentru 1 octombrie în valoare de 5.000 lei pentru fiecare unitate în parte.
Sute de gorjeni au stat la cozi de zeci de metri fără a apuca să-şi cumpere însă medicamentele necesare, întrucât plafonul pentru reţetele compensate şi gratuite s-a epuizat în numai o oră.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au precizat că, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, farmaciile vor primi şi restul banilor pentru reţetele compensate şi gratuite.
Este pentru a doua oară în ultimele două săptămâni când farmaciile din judeţ epuizează plafonul în doar câteva ore de la virarea banilor de către CJAS, după ce, la mijlocul lunii septembrie, farmaciile au epuizat plafonul de 3.000 lei în doar câteva ore.
Conducerea instituţiei a declarat că, în perioada următoare, vor fi efectuate mai multe controale la unităţile farmaceutice din judeţ deoarece există suspiciuni că farmaciştii păstrează reţetele compensate pentru cunoştinţe şi rude.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul din Târgu-Cărbuneşti va fi modernizat cu fonduri europene de circa 20 de milioane de euro Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti va intra, de anul viitor, într-un amplu proces de modernizare cu fonduri europene în valoare de circa 20 de milioane de euro, unitatea sanitară având toate şansele să ajungă cea mai modernă din regiunea Olteniei, a declarat, marţi, directorul instituţiei, Constantin...
Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu va fi reabilitat şi echipat cu fonduri în valoare de circa 20 de milioane de lei Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj alături de cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia au semnat miercuri un contract de finanţare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Gorj: Ambulatoriul spitalului Bumbeşti-Jiu va fi modernizat şi extins cu fonduri în valoare de un milion de euro Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu va beneficia, până la sfârşitul anului, de lucrări de modernizare şi extindere, dar şi de dotare cu aparatură de ultimă generaţie în valoare totală de un milion de euro, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Constantin Bobaru.
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Gorj: În Rânca va fi amenajată o bază multifuncţională, iar pe Transalpina, un punct pentru aterizarea elicopterului SMURD Prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că au fost alocate fonduri pentru realizarea unei baze multifuncţionale în zona montană Rânca, iar pe Transalpina va fi amenajat un punct pentru aterizarea elicopterului SMURD.