Cele mai citite
 


Indignare în Elveţia după ce o femeie de 66 de ani a născut
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anunţul că o pensionară de 66 de ani a născut gemeni a declanşat luni o vie polemică în Elveţia, numeroase comentarii pe internet denunţând 'egoismul' mamei, relatează AFP.
'Ruşinos şi egoist', 'Ea nu s-a gândit la nimic, ginecologul s-a gândit la portofelul ei', 'Lucrul nu trebuie făcut numai pentru că se poate din punct de vedere tehnic; atunci, unde este bunul simţ?' - marea majoritate a mesajelor postate pe internet au fost ale unor internauţi scandalizaţi de naşterea gemenilor.

O ziaristă de la cotidianul Le Matin acuza 'inconştienţa' şi 'egoismul cele mai bătrâne mame din Elveţia', adăugând că, atunci când vor fi adolescenţi, gemenii vor fi preocupaţi în principal să găsească un azil pentru mama lor, dacă va mai trăi până atunci.

Femeia, care locuieşte singură şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a născut acum două săptămâni gemeni, informează cotidianul SonntagsBlick. Informaţia a fost confirmată de spital, care n-a dat alte detalii. Ziarul arată că este cea mai vârstnică femeie care a născut vreodată în Elveţia şi că ea a mers în Ucraina să-şi aranjeze sarcina. În 2010, o elveţiancă de 64 de ani a născut o fetiţă.

Copiii s-au născut prin cezariană şi sunt încă sub observaţie la spital, ca şi mama de altfel. Intervievată de SonntagsBlick, proaspăta mamă a spus că este incredibil ce poate face medicina astăzi, adăugând că vrea să se bucure în linişte de acest fericit eveniment.

Implantarea de ovule fecundate in vitro este interzisă în Elveţia, de aceea femeia s-a dus în Ucraina, unde aceste proceduri sunt permise. În prezent, femeia, care a ales nume biblice pentru bebeluşi, Michael et Joshua, locuieşte într-un apartament cu patru camere, în localitatea Grusch (cantonul Grisons).

În localitatea în care trăieşte mama gemenilor, părerile sunt împărţite. 'Este pur şi simplu egoism şi nu este deloc bine pentru copii', a declarat o vecină în SonntagsBlick. Însă primarul adjunct nu are nimic împotrivă, spunând că 'viitorul nostru sunt copiii şi este foarte bine că atât mama, cât şi copiii se simt bine'.

Potrivit doctorului Olivier Irion, medic şef la spitalul universitar din Geneva, 'trebuie să acceptăm anumite limite ale naturii şi să păstrăm bunul simţ'. El consideră că tehnicile de fecundare in vitro trebuie aplicate femeilor mai tinere, care suferă de infertilitate sau de menopauză precoce.

În Ucraina nu există limită de vârstă şi clinicile specializate îşi fac reclamă pe internet. Pe aceste site-uri, clinicile publică mărturii ale unor cupluri venite din lumea întreagă să poată avea copii.AGERPRES/(Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
20 de ani de la naşterea primului copil din România rezultat prin fertilizare "in vitro" La 6 februarie 1996, la Timişoara s-a născut, prin operaţie cezariană, primul copil din România rezultat prin procedeul fertilizării "in vitro". La 20 mai 1995, a fost inaugurat oficial Centrul de Fertilizare in Vitro din Timişoara, primul din România, realizat de Crucea Roşie Rhein Neckard Heidelberg...
Portugalia: Naşterea unui bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală Un bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală de patru luni s-a născut marţi în stare bună de sănătate, a anunţat un spital din Lisabona, citat de EFE.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
O femeie a născut gemeni identici la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston O femeie a născut gemeni univitelini la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston, dintre care primul după doar 24 de săptămâni de sarcină, potrivit ziarului Boston Globe, citat joi de agenţia EFE.
Premieră în Cehia: naşterea a cinci gemeni concepuţi natural Pentru prima dată în istoria recentă a Cehiei, duminică, la o clinică din Praga, au venit pe lume cinci gemeni care au fost concepuţi în mod natural, relatează EFE şi AP.