Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Nu am desfăşurat nicio activitate care ar putea fi incompatibilitate sau conflict de interese
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Ladisalu Ritli, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că atât în perioada mandatului de ministru, cât şi în timpul exercitării celorlalte funcţii ocupate nu a desfăşurat nicio activitate care ar fi putut reprezenta incompatibilitate sau ar fi putut constitui conflict de interese.
"Atât în perioada mandatului de ministru al Sănătăţii, cât şi în timpul exercitării celorlalte funcţii ocupate, nu am desfăşurat nicio activitate care ar putea reprezenta incompatibilitate sau ar putea constitui conflict de interese", a precizat Ritli.
Ladislau Ritli a precizat că, după numirea în funcţia de ministru, a depus (în data de 21 februarie 2012) declaraţia de avere în care sunt trecute veniturile realizate în ultimul an fiscal încheiat, adică în 2011.
"Menţionez că, în perioada 2 iulie 2010 - 28 februarie 2011, am deţinut funcţia de director medical interimar, iar în perioada 28 februarie 2011 - 17 august 2011 pe cea de director medical al Spitalului Clinic Municipal "dr. Gavril Curteanu" Oradea. În aceste perioade nu am deţinut funcţia de manager al acestei unităţi. În data de 26 ianuarie 2011, în calitate de conferenţiar universitar, dar şi în cea de medic primar pediatru, am semnat Contractul de consultanţă ştiinţifică în domeniul medical cu privire la redactarea unei analize asupra incidenţei şi prevalenţei artritei idiopatică juvenilă în judeţul Bihor, analiză care se referea la cazuistica înregistrată de mine în perioada 2009 - iunie 2010", a explicat ministrul Sănătăţii.
El a susţinut că "activitatea asumată şi îndeplinită prin contractul de consultanţă ştiinţifică nu reprezintă o încălcare a dispoziţiilor Legii reformei în domeniul sănătăţii nr. 95/ 2006 (prevederile art. 183, alin. (9); coroborate cu prevederile art. 180 alin. (1) şi (2)) referitoare la incompatibilităţile şi conflictele de interese ale persoanelor care ocupă funcţiile specifice comitetului director", întrucât nu a deţinut şi nu deţine părţi sociale, acţiuni sau interese la societatea comercială cu care a încheiat contractul de consultanţă".
Ministrul Sănătăţii a evidenţiat că în introducerea contractului de consultanţă ştiinţifică se precizează textual: "contractarea serviciilor nu s-a realizat în vederea stimulării recomandării sau prescrierii sau în schimbul prescrierii, achiziţionării, folosirii sau acordării unui tratament preferenţial în legătură cu orice produs distribuit de către Romastru" şi "prin încheierea contractului nu se creează o relaţie sau un raport care să genereze direct sau indirect subordonare", prestatorul "rămânând un contractor independent".
Potrivit acestuia, contractul de consultanţă ştiinţifică în domeniul medical nu se referă la testarea ori consumul vreunui medicament oncologic sau de altă natură, această colaborare se referă la redactarea unei analize asupra incidenţei şi prevalenţei artritei idiopatică juvenilă în judeţul Bihor.
Responsabilul sanitar a punctat că, în perioada în care a deţinut funcţia de director medical, nu a participat la organizarea sau desfăşurarea licitaţiilor din cadrul unităţii sanitare. AGERPRES/ (AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Fostul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, schimbat din funcţia de director medical al Spitalului Municipal Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a anunţat marţi, în conferinţă de presă, că de la 1 august 2013, noul director medical al Spitalului Municipal va fi doctorul cardiolog dl. Florin Maghiar, acesta ocupând locul doctorului Ritli Ladislau, ajuns la limita de vârstă pentru această funcţie.
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus pe medicul Ladislau Ritli pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, actualul directorul medical al Spitalului Clinic Municipal din Oradea.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Ministrul Ritli - România are nevoie de o nouă strategie pentru transfuzii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, susţine că România are nevoie de o strategie naţională în domeniul transfuziei, de armonizarea legislaţiei cu cea europeană, precum şi de aparatură performantă pentru fracţionarea şi valorificarea unei cantităţi imense de plasmă aflată în stoc.
UPDATE Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a demisionat din funcţie Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din funcţie.