Cele mai citite
 


Împăratul Japoniei, Akihito, a fost externat, la două săptămâni după operaţia de bypass
luni, 5 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Împăratul Japoniei a părăsit duminică spitalul din Tokyo unde, în urmă cu două săptămâni, a fost supus unei operaţii de bypass coronarian, informează AFP.
Însoţit de împărăteasa Michiko, suveranul nipon Akihito, în vârstă de 78 de ani, a revenit la palatul imperial. Cuplul a salutat zecile de persoane adunate în jurul palatului pentru a-l ovaţiona pe împărat, operat cu succes la 18 februarie.

În perioada de convalescenţă, fiul său mai mare şi moştenitor al tronului, Naruhito, a preluat atribuţiile oficiale ale suveranului.

Şef al statului nipon, împăratul nu are decât o funcţie simbolică şi nu dispune de nicio putere politică, însă rolul său de reprezentare îi impune un program relativ încărcat, atât în relaţiile cu demnitari străini, cât şi la nivel intern.

Akihito, care a urcat pe tronul Japoniei în 1989, după decesul tatălui său Hirohito, a mai fost operat în 2003, de cancer la prostată. De atunci, Akihito urmează un tratament hormonal, pentru a evita recidiva. Ceva mai recent, în noiembrie 2011, împăratul a fost spitalizat pentru trei săptămâni din cauza unei bronşite şi a unei pneumonii în formă uşoară.

În timpul ultimei spitalizări a lui Akihito, Naruhito a declarat că agenda de lucru a tatălui său ar trebui uşurată, din cauza vârstei şi stării sale de sănătate. Cu toate acestea, suveranul nipon intenţionează să participe la 11 martie la ceremonia de comemorare a primei aniversări de la cutremurul şi tsunami care au devastat în 2011 coasta de nord-est a Japoniei, provocând o catastrofă nucleară la Fukushima. Peste 19.000 de japonezi au murit în urma acelei catastrofe naturale.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de bypass (presa niponă) Împăratul Japoniei, Akihito, va fi supus sâmbăta viitoare unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian în Spitalul Universitar din Tokyo, informează duminică EFE, care citează agenţia locală Kyodo.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Un tratament hormonal administrat timp de zece ani reduce riscurile de recidivă a cancerului la sân Femeile al cărui cancer la sân a fost tratat în stadiu precoce prezintă un risc mai mic de recidivă dacă urmează un tratament hormonal timp de zece ani, în loc de cinci ani cum se prescrie de obicei, se arată într-un studiu prezentat în SUA şi citat de EFE.
Radioterapia asociată cu un tratament hormonal reduce mortalitatea în cazul bolnavilor de cancer de prostată (studiu) Radioterapia asociată cu un tratament hormonal reduce cu 43% riscul de mortalitate la bărbaţii afectaţi de cancer localizat, avansat, de prostată, arată un studiu clinic ale cărui rezultate au fost anunţate duminică, relatează AFP.
Dr. Daniel Porav-Hodade: România, printre puţinele ţări din Europa fără un screening de prostată România este printre puţinele ţări din Europa care nu are aprobat la nivel naţional un screening de prostată, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dr. Daniel Porav-Hodade, medic specialist urolog, preşedintele Comitetului de Organizare a simpozionului 'Patologia bărbatului vârstnic: prostata...
Japonia: Împăratul Akihito a ieşit de la terapie intensivă Împăratul Japoniei, Akihito, care a suferit sâmbătă o intervenţie chirurgicală de bypass coronarian încheiată cu succes, a părăsit luni secţia de terapie intensivă, fiind mutat într-un salon privat al spitalului universitar din Tokyo, a anunţat palatul imperial, transmit Kyodo şi AFP.