Cele mai citite
 


Mai multe iniţiative legislative adoptate tacit de Senat
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe iniţiative legislative, printre care cele privind Statutul poliţistului, reforma în Sănătate, dar şi fondurile de pensii administrate privat, au fost adoptate tacit, luni, la Senat.
Au mai fost adoptate tacit de către Senat proiectul de lege privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, proiectul de lege pentru asigurarea de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul programelor privind combaterea HIV/SIDA şi tuberculozei în România, implementate de fundaţia Romanian Angel Appeal.
Potrivit proiectului privind modificarea Statutului poliţistului, activitatea şi conduita poliţistului vor fi evaluate în fiecare an şi se va consemna cu acordarea calificativelor bine, foarte bine, satisfăcător sau nesatisfăcător. Proiectul prevede că neprezentarea poliţistului la evaluările sportive periodice în termen de şase luni de la data stabilită, motivat de scutirea medicală nejustificată sau prezentarea şi obţinerea calificativului nesatisfăcător de două ori generează încetarea raporturilor de muncă. Legea este una organică, Senatul fiind prima Cameră legislativă sesizată.
Tot tacit a fost adoptat şi proiectul de lege referitor la persoanele care ameninţă un medic, un asistent medical, ambulanţier, şofer de ambulanţă sau orice alt fel de personal medical. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatorii Puterii au dezbătut mai multe proiecte în această săptămână, fără a da însă un vot final (sinteză) După aproape o lună de inactivitate, senatorii arcului guvernamental au profitat de prezenţa directorului SIE, Teodor Meleşcanu, la lucrările plenului Senatului de luni, pentru a declara întrunit cvorumul necesar lucrărilor şi dezbaterii proiectelor de lege înscrise pe ordinea de zi.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Legea RCA, Statutul personalului din serviciile de ambulanţă şi modificarea Codului Muncii, adoptate de Senat (sinteză) Senatul a adoptat, în această săptămână, Legea RCA, Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă şi a adus modificări la Legea privind finanţarea activităţii partidelor politice, precum şi la Codul Muncii în sensul declarării Zilei Copilului sărbătoare...
Reforma în Sănătate, tema principală a discuţiilor dintre reprezentaţii MS şi cei ai FMI şi Băncii Mondiale Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, discuţiile axându-se pe eforturile depuse de minister pentru finalizarea reformei în sistemul de sănătate.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.