Cele mai citite
 


Neamţ: Majoritatea medicilor refuză să efectueze întreruperi de sarcină în Post
marţi, 6 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea medicilor de obstetrică-ginecologie din spitalele nemţene nu mai efectuează întreruperi de sarcină la cerere, pe toată durata Postului Paştelui.
Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în Postul Crăciunului.
Medicul Cristina Atănăsoaie, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că nici în afara Postului medicii nu sunt obligaţi să efectueze întreruperi de sarcină.
'Legea nu îi obligă pe medici să efectueze întreruperi de sarcină la cerere, dar astfel de intervenţii se realizează de-a lungul anului. În Post, însă, majoritatea medicilor refuză acest lucru', a precizat directorul medical al spitalului din Piatra Neamţ.
Situaţia se regăseşte şi la Spitalul municipal din Roman, acolo unde doar unul din cei şase medici mai efectuează, pe perioada Postului, întreruperi de sarcină.
'Este alegerea fiecărui medic de a efectua sau nu aceste întreruperi de sarcină. Însă în Săptămâna mare a Postului, niciun medic nu mai face astfel de operaţii', a declarat directorul medical al spitalului din Roman, doctorul Mircea Coadă.
În anul 2011, potrivit unei statistici a Direcţiei de Sănătate, în judeţul Neamţ au fost efectuate 1.250 de întreruperi de sarcină. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Medicii Spitalului Judeţean refuză să facă avorturi în Săptămâna Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ au hotărât ca în Săptămâna Patimilor să nu efectueze nicio întrerupere de sarcină la cerere.
Vaslui: Şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat după trimiterea în judecată Şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Gabriela Rusu, a demisionat din funcţie după ce a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.
Neamţ: Conducerea spitalului judeţean Piatra Neamţ închiriază sălile de operaţii pentru a-şi rotunji veniturile Conducerea spitalului judeţean de urgenţă Piatra Neamţ a pregătit un proiect în baza căruia medicii vor putea închiria sălile de operaţie din unitatea sanitară pentru a efectua intervenţii chirurgicale în sistem privat, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, doctorul Iosif Koszeghi, directorul medical...
Neamţ: Un laparoscop de la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean a fost pus în funcţiune după 5 ani de la achiziţionare Un laparoscop achiziţionat în urmă cu cinci ani, cu fonduri de la Banca Mondială, pentru secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a fost pus în funcţiune abia zilele acestea, a declarat presei, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan.
Neamţ: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a înscris în PSD Chirurgul Alexandru Juncu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, s-a înscris în PSD şi va candida la alegerile locale pe lista pentru Consiliul Local.
Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, repus în funcţie de preşedintele CJ Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, dr. Ioan Lazăr, a fost repus în funcţie joi, prin ordin al preşedintelui Consiliului Judeţean, progresistul Culiţă Tărâţă, după ce cu o zi în urmă fusese demis de vicepreşedintele CJ, social-democrata Emilia Arcan.